Stefan Löfvens vändning – kopplar ihop migration och brottslighet

Statsminister Stefan Löfven (S) har tidigare inte velat se några kopplingar mellan migration och kriminalitet. Men nu vänder han i frågan.

Däremot poängterar han att det inte är detsamma som att koppla ihop brottslighet till exempelvis vilken religion någon har eller hudfärg, rapporterar TT.

Under onsdagens partiledardebatt i riksdagen fick statsministern Stefan Löfven en fråga från SD:s partiledare Jimmie Åkesson om han inte ser ett samband mellan stor invandring och växande kriminalitet.

LÄS MER: Stefan Löfvens svar – efter polischefens larm om gängkriminalitet: ”Inte kommit 40 klaner”

Varpå Löfven svarade:

– Med en stor migration där vi inte klarar av integrationen, då följer också större risk för den typen av problem som vi ser. Det är glasklart. Vad jag vill undvika och vad vi ska vara oerhört noga med, det är att inte koppla ihop brottslighet automatiskt till hudfärg, eller religion, sade statsminister Stefan Löfven (S) under onsdagens partiledardebatt i riksdagen.

”Det är inte bra”

Under en intervju med SVT:s program Aktuellt under onsdagskvällen utvecklar Löfven sitt resonemang i frågan.

– Om man har en migration som innebär i storleksordningen att man inte klarar av integrationen, ja, det är klart då blir det så att man får sociala spänningar i ett samhälle, och det är inte bra, säger han i programmet.

LÄS MER: Polischefen om de kriminella nätverken i Sverige: ”Klaner har kommit hit för att begå brott”

”Det är ett problem”

Och på frågan om vi (i Sverige) har haft en så stor migration att den lett till att spä på kriminaliteten, svarar han:

– Vi har haft en sådan migration som innebär att vi inte klarar integration tillräckligt bra. Om det inte är tillräckligt många som kommer i arbete av de vuxna, då ser barnen att de vuxna inte är i arbete och då tror man kanske att det är det normala och andra sociala spänningar, och ja det är ett problem.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);