Undersköterskor på barnakuten ska få mindre i lön – hotar med uppsägning: ”Så arga och besvikna”

Undersköterskorna på Karolinskas barnakut kommer att få ett försämrat OB-avtal som innebär mindre i lön, det rapporterar Sveriges Radio. Nu hotar flera med att säga upp sig, mitt i pandemin. 

Enligt ledningen är det nuvarande avtalet gällande undersköterskornas villkor för dyrt. Genom att sänka tilläggen kan barnakuten på Karolinska spara cirka två miljoner kronor per år. Det innebär dock flera tusen kronor mindre i månaden för anställda undersköterskor.

– Nu är många anställda så arga och besvikna att de hotar att säga upp sig, berättar undersköterskan Anna Rådö för Sveriges Radio.

Vill säga upp sig

Karolinskas barnakut är en av de största i Sverige, och har dygnet runt-verksamhet som är beroende av personal. Trots det väljer ledningen att dra in OB-avtalet för undersköterskorna på barnakuten. 

”De mest underbetalda”

Från och med i sommar kommer den minskade lönen att synas i flera anställdas plånböcker. En av dessa är undersköterskan Leila Kadunic, som Expressen pratat med. För henne innebär det indragna OB-tillägget 8 000 kronor mindre i månaden.

– Att ta från undersköterskor som redan är de mest underbetalda, det är helt galet, säger hon.

Enligt Leila var det många som blev besvikna när beskedet meddelades, och flera letar redan efter nya arbetsplatser. 

– Många letar nytt och ska på intervjuer redan i dag. Det är ingen bra stämning, säger undersköterskan Leila Kadunic till Expressen.  

HENRIK MONTGOMERY / TT

Chefen om minskade lönerna

Hon får medhåll av undersköterskan Anna Rådö, som Sveriges Radio pratat med. Hon menar att många är arga och besvikna och vill säga upp sig. 

Magnus Flodberg, chef vid barnakuten, förstår att många reagerar starkt på beskedet. Samtidigt påpekar han att modellen behöver ändras.

”Vi vet att det innebär att ett antal medarbetare får lägre lön, och det är inte välkommet för den enskilde. Sedan en tid så har inte nyanställda T4, vilket innebär att de alltså har lägre ersättning än de som har längre anställningstid. Vi tycker inte att det är rimligt att man har olika ersättning för samma arbete.”, skriver Flodberg i ett mejl till Expressen. 

Vad är dina tankar kring det här beslutet? Dela gärna med dig i vårt kommentarsfält på Facebook.

Exit mobile version