Ung man låg livlös på vägen efter cykelolycka – då räddade hjälten Conny hans liv: ”Trodde han var borta”

Cykelhjulet lossnade från cykeln och den unge mannen föll i asfalten med huvudet före.

Conny kron blev vittne till olyckan och agerade direkt.

Det var i början på oktober som den otäcka olyckan ägde rum.

Anton Reinholdsson hade varit på sin första körlektion i Trollhättan och var på väg hem på sin cykel. Men plötsligt lossnade framhjulet på cykeln och Anton föll i backen.

I samma sekund åkte Conny och hans fru förbi med bilen. De blev vittne till olyckan och tvärnitade.

– Vi var på väg ner till stan och v id Nils Ericssonskolan ser vi att Anton kommer på cykeln på motsatt sida. Plötsligt lossnar hjulen och Anton flög i backen och landade på huvudet, han hade ingen cykelhjälm heller. Då skriker min fru att vi måste stanna bilden, berättar Conny för Newsner.

”Vi blev livrädda”

Conny kastade sig ut ur bilen och fram till Anton som låg livlös på gatan.

– Vi såg inte att han andades så vi blev livrädda. Vi trodde att han var borta, säger Conny till Newsner.

Men väl framme vid Antons sida så började han visa livstecken.

– Han var lite snurrig. Vi pratade med honom och gjorde det vi kunde. Vi rörde honom inte, men hämtade en filt och lade om honom samtidigt som vi larmade räddningstjänsten.

Anton lämnade olycksplatsen i en ambulans och klarade sig lindrigt undan med tanke på omständigheterna.

– Han fick hjärnskakning och jag är så himla tacksam över att det gick som det gick. Man var orolig när han åkte iväg i ambulansen men det värmde i hjärtat när jag fick höra att allt hade gått bra. Det kunde ha hänt vad som helst faktiskt, så det känns fantastiskt, säger Conny.

I efterhand har Conny hyllats som hjälte men han håller inte riktigt med om att det han gjorde var någonting utöver det vanliga.

– Ja, men jag hoppas att människor hjälper varandra när det behövs. Att vi tar hand om någon där denne skadad sig och att vi hjälps åt och gör det bästa av situationen. Det är någonting jag tar för givet, säger Conny.

Conny
Foto: Privat, TT

Hyllades med blommor

Conny understryker också att han var långt ifrån ensam om att hjälpa Anton där han låg på gatan.

– Det var många som stannade och frågade om de kunde hjälpa till. Allt från bilister som stannade och även gångtrafikanter, säger han.

Efter olyckan letade Anton efter Conny och efterlyste sin hjälte på Facebook. De två möttes senare och Conny tackades med blommor.

– Det var jättekul att få träffa honom, jag fick blommor men sade att han verkligen inte hade behövt ge mig dem. Jag är bara glad att han mår bra, säger Conny till Newsner.

Rätt man på rätt plats. Conny är en riktig hjälte.

Exit mobile version