Ungdomsgäng kastade ägg på husfasader – nu varnar polisen för dyra konsekvenser: ”Kan bli kostsamt”

I helgen roade sig ungdomar med att kasta ägg på hus och byggnader runt om i Bollnäs.

Nu varnar polisen för konsekvenserna.

Ungdomar som kastar ägg mot husfasader, fönster eller andra människor händer då och då.

I september i fjol fick en matbutik i Lindome söder om Göteborg införa åldersgräns för att köpa ägg i deras butik. Detta efter att ungdomsgäng kastat ägg på fastigheter, bilar och bussar i närområdet

Foto: Facebook/TT

I november samma år orsakade äggkastande ungdomar en trafikolycka efter att de kastat ägg på förbipasserande bilar.

Nu har det hänt igen.

I helgen som var kastade ungdomar i Bollnäs ägg på flera hus och byggnader. Ett av husen har blivit utsatt tre gånger, något polisen skriver om på Facebook.

”Förstår ungdomar vilken kostnad/skada ägg kan göra på en husfasad? Äggkastande kan bli kostsamt för föräldrar”, skriver polisen på Facebook och tillägger:

”En ungdom anträffades av polis senare samma kväll på annan plats, men den drabbade ville inte göra någon polisanmälan. Föräldern kontaktad”.

Utreds som blåljussabotage

Men äggkastning har förekommit även på andra håll i Sverige under veckan.

Under tisdagen larmades polisen i Eskilstuna till Årby efter att ett tiotal ungdomar ryckt i dörrar, något SVT Sörmland rapporterat om.

Men när polisen anlände till platsen blev de utsatta för äggkastning.

Händelsen utreds som blåljussabotage och det finns i nuläget ingen misstänkt. 

– Men vi ser väldigt allvarligt på det här. Vi försöker bara göra vårt jobb och det här försvårar ju såklart, säger Dennis Johansson Strömberg till SVT.

Även polisen i Åtvidaberg har blivit utsatta. Den första september skrev polisen i ett inlägg på Facebook om att deras polisbil blivit äggad.

”Tycker ni att vi är i Åtvid för ofta eller har för lite att göra i dagens samhälle? Om ni tycker det så kan ni fortsätta kasta ägg på vår polisbil. Om inte, snälla sluta!Utöver att tvätta polisbilen har vi hunnit med ett givande möte med socialtjänsten och personal från fritidsgården 1357”, skriver dem i inlägget.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Exit mobile version