Svensk matbutik tvingas införa 18-årsgräns för att köpa ägg: ”Kommer in ungdomsgäng”

En matbutik i Lindome söder om Göteborg inför åldersgräns för att köpa ägg i deras butik. Detta efter att ungdomsgäng kastat ägg på fastigheter, bilar och bussar i närområdet, rapporterar P4 Göteborg.

”Vi värnar om vår närmiljö – därför säljer vi just nu enbart ägg till dig som fyllt 18 år”, står det på en lapp vid ägghyllan, rapporterar P4 Göteborg.

Äggkastning på Ica i Lindome
Foto:Janerik Henriksson, TT/Vilhelm Stokstad, TT

De senaste veckorna har allt fler boende i Lindome funnit allt från fasader till bilar och bussar nedkladdade med äggrester. Nyheten har spridit sig snabbt i Göteborg och nu har en matbutik i Lindome beslutat sig för att hindra minderåriga från att köpa ägg.

– Det kommer in ungdomsgäng som köper ägg och då tror vi inte att de vill använda äggen till matlagning, vilket vi såklart hade önskat, säger butiksinnehavaren Linda Dahlin till radion om åldersgränsen, och fortsätter:

– Det är framför allt om det kommer in flera personer som bara ska handla ett paket ägg.

Jag tycker så synd om folk i Lindome! Nu får de tydligen bara köpa ägg! Inget annat! Ingen ost, ingen korv, bara ägg! Tänk om de skulle vilja ha lite kaviar till? Nej, bara ägg!

Gepostet von Rafael Ospino am Samstag, 12. September 2020

Prata med ungdomarna

Till SVT berättar Linda att hon hoppar att skylten även kan få vuxna att reagera och prata med sina barn om händelserna i området. Hittills har reaktionerna från kunderna bara varit positiva.

Hon säger att hon hoppas skylten kan få vuxna att reagera och prata med sina barn om händelserna i området. Hittills har reaktionerna från kunderna varit positiva.

– Vi vill ju gärna sälja ägg såklart, men inte om syftet är att man ska göra något dumt med äggen, säger hon.

Allvarliga konsekvenser

Även Kultur- och fritidsförvaltningen i Mölndal ska ta ett krafttag när det gäller att öka tryggheten i området. Nu uppmanar de föräldrar att prata med sina barn och ungdomar så att de förstår att äggkastning kan få allvarliga konsekvenser, rapporterar P4.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta?

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required