Vidriga fyndet i Daniels köttbulle – bet i en tand: ”Hoppas att det inte är från en människa”

Norrköpingsbon Daniel Johansson skulle njuta av en köttbullemacka med rödbetssallad när han bet i något väldigt hårt. När Daniel spottade ut det han hade i munnen frös han till is. Det hårda fyndet i köttbullen var en tand. 

– Det är bland det vidrigaste jag har varit med om, säger Daniel Johansson till TV4. 

Daniel Johansson hade precis avslutat ett arbetspass i fredags när han kom hem och gjorde sig en köttbullemacka bestående av rödbetssallad och köttbullar från Scan. 

OBS: Genrebild. Foto: Shutterstock

Hittande en tand i köttbullen

Första tuggan smakade bra, men under andra stötte Daniel på motstånd. 

Något hårt i en av köttbullarna gjorde att Daniel bet sönder en lagning i en av hans tänder i munnen. När han såg vad det hårda i köttbullen var fick han en chock. 

– Jag hoppas att det inte är från någon människa, säger Daniel Johansson till TV4

Daniel misstänker att det är en tand från ett djur, som på något sätt hamnat inuti köttbullen från Scan. 

Bet sönder en lagning

Då Daniel bet sönder en lagning på en egen tand i munnen väntar nu ett besök hos tandläkaren. Han hoppas att Scan, som ansvarar för innehållet i köttbullarna, ska ersätta hans kostnad hos tandläkaren. 

Enligt honom har företaget varit “nonchalanta” när han hört av sig till dem. 

– Jag vill ju att de ersätter min tand när det gäller tandläkaren, och ett bättre bemötande faktiskt, säger han till TV4.

Så svarar Scan

När TV4Nyheterna kontaktar Scan för en kommentar gällande händelsen svarar de skriftligt: 

“Först och främst beklagar vi verkligen detta och har stor förståelse för det obehag som kunden upplever. Vi har varit i kontakt med varandra och vi har bett kunden att skicka in föremålet till oss för att vi ska kunna analysera det. Det är nödvändigt för att vi ska kunna felsöka och återkoppla.

Vår produktionsprocess ska inte göra det möjligt för föremål av den här storleken att passera utan upptäckt. Exempelvis ligger måttet på våra kvarnar på 2,5 millimeter, så föremål större än så sorteras bort”. 

Scan menar också att de inte blivit informerade om tandskadan: 

“Informationen om tandskadan som du förmedlat är helt ny för oss. Kunden har inte uppgett detta för oss utan enbart reklamerat föremålet i köttbullen.  Den kompensation vi erbjudit är alltså baserad på denna reklamation och vi väntar på återkoppling från kunden”.

Se hela inslaget från TV4 här.

https://www.tv4play.se/program/nyheterna/fyndet-i-k%C3%B6ttbullarna-bland-det-vidrigaste-jag-har-varit-med-om/13728844

Har du fått någon ”överraskning” i ett livsmedel någon gång? Dela gärna med dig i kommentarsfältet på Facebook.

Exit mobile version