Tittarfavoriten Kent ryter ifrån mot bilister – som slarvar med vinterdäcken: ”Otroligt”

Från och med den första december varje år är det lag på att ha vinterdäck på sin bil.

Men i år kan det vara dags att byta redan nu.

SMHI utfärdar klass 1-varningar i mer än halva landet och under de närmaste dagarna kan det bli struligt väder med både snö och blixthalka på vägarna.

Trots att snön har kommit på flera håll i landet redan nu, är det få som hunnit få på vinterdäcken.

Nu har ”Frusna vägar”-profilen Kent Jonsson fått nog av slarviga bilister, rapporterar P4 Jämtland.

– Vet tusan inte vad man ska säga om det där. Det är precis som att det kommer som en överraskning varje år. Det är otroligt att folk väntar in i det sista. Oj, det kommer snö. Men det gjorde det ju i fjol också, och året innan och hundra och tusen år före, säger han till P4 Jämtland.

Foto: Tv3/ TT

Från och med den första december varje år är det lag på att ha vinterdäck på sin bil. Men trots det kan det besvärliga väglaget komma långt tidigare.

Kent Jonsson tycker att det är märkligt att människor inte är mer beredda på väderomslaget.

– Det är som att folk blir tagna på sängen på något sätt. Inte alla men bra många blir tagna på sängen att det kommer snö i år också, säger Kent till P4 Jämtland och tillägger:

– Det är inte bara mössan som ska på, det är ju vinterdäcken också, säger han till radion.

Vad tycker du om det här? Dela gärna och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);