Hunden Jackie förgiftades på skogspromenaden – nu vill matte varna andra: ”En chock”

Hunden Jackie nosade i en lövhög under promenaden i Helsingborg. Timmar senare blev hon så dålig att det krävdes intensivvård och snart visade det sig att Jackie blivit amfetaminförgiftad.

Nu vill matte Camilla Mossfeldt varna andra för faran.

Det var i under helgen som Camilla Mossfeldt och hennes träningsgrupp var ute på en promenad vid Sofiero Slott i Helsingborg.

På vägen tillbaka vid bilarna började cockerpoon Jackie nosa i en lövhög. Matte Camilla hann inte se vad hon gjorde men gick till platsen för att hämta henne till bilen.

Foto: Privat

Där och då var den trettonåriga hunden precis som vanligt. Men väl hemma igen började hon bete sig konstigt.

– När vi kom hem var hundarna ganska trötta. Men vi hade gått en mil så det var inget konstigt med det. Men efter ett tag sätter sig Jackie och bara stirrar mot dörren, rakt fram och till höger. Rakt fram och till höger igen, berättar Camilla för Newsner.

Blev snabbt orolig

Camilla blev orolig direkt men ville avvakta och se om hunden blev bättre.

– Jag lade en filt över henne för att se om hon kanske var kall och frusen, men inget blev bättre.

Plötsligt ställde sig Jacke upp och började gå i cirklar, åt höger.

– Då kände jag direkt att det var något som inte stod rätt till, att det här inte var bra liksom. Så jag ringde till veterinär som sa åt mig att komma in med Jackie på en gång.

Väl på plats undersöktes Jackie och Camilla fick snart veta att veterinärerna trodde att det rörde sig om en amfetaminförgiftning.

– Jag tänkte bara va? Det blev en chock. Knark? Hur har hon fått tag i det, och var? Det var så främmande liksom, säger Camilla.

Långt ifrån ensam

Men det visade sig att Jackie var långt ifrån den enda hunden som utsatts under den senaste tiden.

– De berättade att de fått in flera hundar med liknande symptom som varit i samma område.

Foto: Privat

Eftersom Jackie inte är en unghund kunde amfetaminförgiftningen sätta hennes liv på spel och Camilla fick hålla i henne hårt för att inte låta hennes hjärta rusa.

– Hon kunde inte vara still så jag fick hålla i henne. Till slut fick hon lugnande, behandling med aktivt kol och dropp. Och där har hon vårdats sedan i lördags, säger hon till Newsner.

Camilla anmälde händelsen till polisen som snabbt var på bollen och åkte ut till området för att leta efter drogerna.

– Alla har verkligen varit jättebra. Polisen har varit där ute i Sofiero och letat säkert tre gånger och tagit det här på största allvar och veterinärerna och har också varit superbra. Det är så skönt när allt fungerar.

Nästan återställd

Efter att Jackie förgiftades har Camilla inte hört talas om att någon mer ska ha råkat illa ut. Men i ett inlägg på Facebook skriver hon och varnar andra.

– Man vet ju aldrig. Det är jättemånga barnfamiljer som bor där ute och ett populärt gångstråk där många går med sina hundar. Jag vill inte att någon annan ska råka ut för det här såklart, säger hon till Newsner.

Nu är Jackie hemma igen och enligt Camilla är hon nästintill återställd.

– Hon är extremt pigg för att vara 13 och ett halvt år. Hon känns nästan helt återställd, säger Camilla till Newsner.

Stackars Jackie. Hoppas verkligen att hon blir helt återställd inom en snar framtid.

Dela gärna artikeln så att ingen mer hund råkar illa ut.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);