Polisens stora sorg: Fyrbenta kollegan Yunior har somnat in – gripande orden lämnar ingen oberörd

Svenska polisen är i sorg. Fyrbenta kollegan Yunior har somnat in.

Polisens gripande ord lämnar ingen oberörd.

Man brukar säga att hunden är människans bästa vän. De är lojala, hjälpsamma och har egenskaper som är perfekta för polisyrket.

Därför är de ofta väldigt uppskattade inom poliskåren och knyter ofta starka band till sina kollegor. Men det kan göra det extra jobbigt när de trogna kollegorna somnar in för gott.

Kanske framförallt när det sker tidigare än väntat.

”En levande legend”

Hundföraren Lasse L och hans fyrbenta kollega Yunior var välkända i polisområde Syd.

Hösten 2019 gick både Lasse och Yunior i pension, något polisen i Skåne delade med sig av på Facebook.

”Lasse är en levande legend bland många polisanställda och har varit en fasa för mången bus genom åren. Han gjorde sitt sista radioanrop klockan 14.58 och rullade sedan in på polishusets parkering i Helsingborg där den personal som kunde tog adjö”, skriver polisen i inlägget med en tillhörande video som setts av hundratusentals.

Stolthet2019

HELSINGBORG: EN LEGEND SLUTARHundförare Lasse Lust gjorde sin sista dag under torsdagen efter 43 års tjänstgöring. Även hans hund Junior går nu i pension efter lång och trogen tjänst.Lasse är en levande legend bland många polisanställda och har varit en fasa för mången bus genom åren. Han gjorde sitt sista radioanrop klockan 14.58 och rullade sedan in på polishusets parkering i Helsingborg där den personal som kunde tog adjö.Tack Lasse för allt du gjort för att göra nordvästra Skåne, övriga Skåne och Sverige till ett bättre ställe. 🙌👏

Posted by Polisen Helsingborg on Thursday, August 29, 2019

”Slut på vakten”

Under morgonen den 31 januari gick polisen i Helsingborg ut med att polishunden Yunior somnat in, det efter en tids sjukdom.

N-V SKÅNE: TAKTERNA SITTER IFör några år sedan sedan gick hundföraren och legendaren Lasse L i pension tillsammans med…

Posted by Polisen Helsingborg on Friday, May 28, 2021

”Under många år var de en oskiljaktig duo i nordvästra Skåne, Lasse Lust och schäfern Yunior. De två var faktiskt också ganska välkända och respekterade hos, ska vi säga, polisens ”motpart.” För några år sedan gick både Lasse och Yunior i pension och i samband med det gjordes det en avtackning vid polishuset med uppställning och honnör. Videon har setts av mer än en halv miljon människor på Facebook.”, skriver polisen i inlägget och tillägger:

”I helgen somnade polishund Yunior in efter en kortare tids sjukdom. Yunior skulle senare i år blivit 13 år. – En imponerande ålder för en polishund trots allt. Nu har bara en stor tomhet infunnit sig och det är sorgligt förstås. Någon ny hund blir det inte heller den här gången, säger Lasse.Slut på vakten, polishund Yunior. 2009-2022. Vila i frid.”

TACK FÖR ALLT POLISHUND YUNIOR! Under många år var de en oskiljaktig duo i nordvästra Skåne, Lasse Lust och schäfern…

Posted by Polisen Helsingborg on Sunday, January 30, 2022

Tusentals har nåtts av inlägget och skickat sina kondoleanser.

”Sov gott o tack för att du funnits i allmänhetens tjänst”, skriver en person.

”Tack för att du fanns för oss, Yunior. Sov gott”, skriver en annan.

”Vila i frid. Och tack för allt du gjort”, skriver en tredje.

Tack för allt du gjort Yunior. Våra tankar går till dina nära och kära. Vila i frid.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);