Meteorologens glädjebesked – då kommer sommarvärmen: ”Kan bli varmare än 20 grader”

Vädret under maj månad har svajat ordentligt. Men nu kommer meteorologen Mikael Sjöstrand med ett glädjande besked – den riktiga sommarvärmen är på ingång.

De senaste veckorna har det varit upp och ned med vädret och temperaturerna har skiljt sig åt beroende på var i landet man befunnit sig.

Under fredagen är det soligt och varmt i så gott som hela Sverige men det varma vädret försvinner sakta men säkert till helgen.

Under lördagen och söndagen blir det allt kyligare och en del regnskurar drar in över Sverige.

– Det blir fem till tio grader kyligare under helgen som kommer, säger Mikael Sjöstrand till Newsner och tillägger:

– Men allmänt klarnar det upp ganska snabbt och till kvällen blir det soligt i så gott som hela landet. Västkusten, tar inte tar del av värmen under fredagen. Men där får man i stället högsta temperaturer under helgen med uppåt 15-18 grader mitt på dagen. 

LÄS MER: Popcorngräs: Plantera popcornkärnor och odla utomhus eller inomhus

Kyliga vädret fortsätter

Även under nästa vecka blir det i snitt lite svalare temperaturer.

– Det blir något mildare än vad det har varit i snitt under den här veckan. I snitt mellan 12-17 grader i söder och mellan 5-12 grader i norra delarna av landet, säger Mikael.

Då kommer sommarvärmen

Men redan till nästa helg börjar ett högtryck etablera sig över Sverige.

– Det är då som sommarvärmen, eller försommarvärmen kommer. Så den helgen, eller veckan efter det kan det blir över 20 grader i södra delarna av Sverige och mellan 10-20 grader i norra Sverige.

ENKÖPING 20200814 Ett äldre par njuter i sommarsolen i varsin solstol. Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080

Men enligt Mikael är prognosen oviss.

– Det finns ingen helt säker prognos. Det är som sagt långt kvar men väderförloppet tyder på att högtrycket etablerar sig i stora delar av Skandinavien.

Äntligen! Vilket glädjebesked.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);