13-åriga Lukas tar ställning för allas lika värde. Nu hyllas hans nya tandställning över hela internet.

13-åriga Lukas Hercules Kättström från Falun vill ta ställning för alla likas värde, så när tandläkaren frågade vilken färg han ville ha på tandställningen sa han: ”Prideflaggan”. Nu hyllas hans initiativ på nätet.

Lukas kan vara en av de smartaste 13-åringar jag sett.

– Man kan inte alltid göra skillnad på så många sätt, och då är det viktigt att göra det man kan, säger han till Expressen.

Bildkälla

tandstallning2

Det är pridevecka i Falun just nu, så den nya tandställningen passar ju väldigt bra. Gummisnoddarna på tandställningen fanns redan i flera olika färger, så då tyckte han att det var lika bra att ta en av varje.

– Jag är hetero och det känns det extra viktigt att stå upp för personer som är hbtq och visa att alla får älska vem de vill, säger Lukas.

Reaktionerna har varit mestadels positiva. På Facebook har han hyllats av tusentals människor, men några i skolan har retat honom och kallat honom bög. Men Lukas bryr sig inte så mycket om det.

– Jag bryr mig inte så mycket. Det är ju inget dåligt att vara bög. Men det blir ju fel när det används på det sättet. Men jag tar inte åt mig.

Bildkälla

11800353_874799082596215_2054942961467488073_n

Jag tycker att Lukas är grym! Om jag får tandställning någon gång ska jag också be att få den i pridefärger!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna