Modiga polishunden Cruyffi har somnat in – grep 80 tjuvar och räddade försvunna personer

En av Sveriges modigaste och bästa polishundar, Cruyffi, har somnat in.

Hon har jagat och gripit tjuvar, spårat försvunna människor och hittat stora mängder narkotika.

– Hon var en fantastisk hund som älskade sitt jobb och alltid gjorde sitt bästa, säger matte.

 

Polishunden Cruyffi skulle fyllt åtta år i januari, men så blev det aldrig. I helgen somnade hon in. Tillsammans med matte Andrea Hardie bildade de två ett mycket framgångsrikt och uppskattat par inom polisen.

De har tillsammans gripit minst 80 bovar och hittat mängder med försvunna personer.

Cruyffi var även prisad, hon vann guld i polis-SM i spårsök.

– Hon var en fantastisk hund som älskade sitt jobb och alltid gjorde sitt bästa. När vi jobbade var det fullt ös, men hemma var hon en oerhört snäll och lugn hund, säger matte Andrea Hardie till Expressen.

Men för en månad sedan upptäckte Andrea att Cruyffi var trött och hängig. Hos veterinären hittades tyvärr en tumör i tunntarmen. Chanserna för behandling var små och efter komplikationer fick Cruyffi åka in akut till djursjukhuset.

Där konstaterades att det inte gick att göra mer och hon fick somna in.

– Jag får antagligen aldrig får en hund som henne igen. Hon gjorde alltid sitt bästa och var alltid till lags. Hon älskade att spåra och jaga busar, säger matte Andrea till Expressen.

Nu hyllas Cruyffi och Andrea av kollegorna.

– Andrea och Cruyffi var ett team som alltid har presterat på topp, de har tillsammans spårat upp och gripit strax under hundra misstänkta gärningsmän, flera gånger har de hittat narkotika, varav det största beslaget var på nio kilo. De har tränat hårt och tillsammans slitit i ur och skur, vilket har resulterat i att de även har hittat och kunnat rädda fyra försvunna personer, skriver polisen Jörgen, hundförare i Halland, på Facebook.

Vila i frid, Cruyffi! Du kommer vara saknad, men aldrig glömd. 

 

"Hon tycker om att jaga bus och det gör jag med." Förra helgen nosade sig Cruyffi fram till misstänkta tjuvar efter inbrott på Veingeskolan och en byggarbetsplats i Varberg.

Posted by P4 Halland Sveriges Radio on Thursday, May 4, 2017