Vi hyllar Britt-Marie som startat spa på äldreboendet – ger pensionärerna fotbad och bubbel

Britt-Marie Ahlström, 65, hade jobbat inom äldrevården i 45 år.

Då bestämde hon sig för att erbjuda pensionärerna ännu mer guldkant på tillvaron – och kom på en snilleblixt.

Nu har Britt-Marie startat ett spa dit de boende kan gå för att ge fotbad, manikyr och bubbelbad, skriver Mölndals-Posten.

Brogården är dock inte det första stället som får ta del av Britt-Maries spa. Redan 2011 öppnade hon vid Fässbergshemmet i Mölndal – men den verksamheten fortsatte inte när Britt-Marie flyttade till Brogården. I samband med avtackningen på Brogården frågade chefen om hon inte kunde tänka sig att öppna ett spa hos dem.

– Och det kunde jag! Jag brinner väldigt mycket för det här, jag tycker det är så roligt att se hur gott de har det, säger Britt-Marie till GT.

Hon har även spa-verksamhet på Bifrosts äldreboende, och berättar hur idén kläcktes för några år sedan.

 Efter att ha jobbat 37 år på nattskiftet började kroppen att säga ifrån. Jag gick över på dagspass och en natt när jag inte kunde sova gick jag runt på äldreboendet, jag visste att det fanns ett bad som inte användes, det stod bara massa bröte där och jag tänkte att man kunde använda den till ett spa. Jag frågade min chef och hon gav mig helt fria tyglar, sedan dess har det rullat på, säger Britt-Marie till GT.

Och på tisdagen var det så dags för pampig invigning av det nya spa:t på Brogårdens äldreboende.

Så här hälsades Britt-Marie välkommen på Facebook:

”I dag inviger vi vårt nyöppnade SPA med bubbel och snacks! Varannan tisdag kommer Britt-Marie att utföra olika behandlingar, välj mellan fotbad, manikyr, bubbelbad mm. Varmt välkommen till brogården Britt-Marie”.

https://www.facebook.com/lindomesaldreboende/photos/a.1238521986215702.1073741828.1238517479549486/1503760886358476/?type=3&theater

SÅ bra gjort, Britt-Marie, du är ett föredöme! Dela vidare om du tycker våra äldre förtjänar det allra bästa!