Ebba Busch Thor bryter tystnaden – efter uppmärksammade bjudfesten: ”Jag har…”

Partiledarna Ebba Busch Thor (KD), Nyamko Sabuni (L) och Ulf Kristersson (M) har alla varit i Tel Aviv de senaste dagarna för att fira festfixaren Micael Bindefelds 60-årsdag, någonting som har lett till reaktioner runt om i landet.

Bindefeld stod för hela notan som bland annat innebar chartrat privatplan och lyxhotell, någonting en juridikexpert ansett kan innebära muta.

Nu bryter Ebba Busch Thor tystnaden om resan.

I fem dagar har den kända festfixaren Micael Bindefeld firat sin 60-årsdag i Tel Aviv.

Partiledartrion bjudna på 60-årsfesten

Runt 140 gäster har varit med på festligheterna, som fick bo på lyxhotell och flögs in med chartrat privatjet.

Bland gästerna fanns partiledarna Ebba Busch Thor (KD), Nyamko Sabuni (L) och Ulf Kristersson (M). Men deras medverkan har väckt reaktioner i Sverige.

Kan innebära muta

Juridikprofessorn Claes Sandgren, som tidigare varit ordförande för Institutet mot mutor, berättade tidigare i veckan för Sveriges Radio att det kan vara olämpligt för partiledarna att låta sig bjudas med på resor likt denna.

– Skulle det här bli en rättslig sak så måste man göra en bevisprövning av hur nära vänskapen är och av hur stor risken är för att politikerna kan ha någon inverkan på Bindefelds verksamhet, sa Sandgren då till SR.

Ebba Busch Thor bryter tystnaden

Aftonbladet skriver att en åklagare vid den särskilda åklagarkammaren ska se över händelsen.

Samtidigt menar chefsåklagare Anders Jakobsson att det normalt sett inte är en muta att bjuda vänner på fest.

Bildkälla: Instagram/EbbaBuschThor

Nyamko Sabuni har tidigare kommenterat händelsen – och nu väljer Ebba Busch Thor att bryta tystnaden.

”Har lite ledigt”

I en händelse på sin Instagram-sida berättar hon att hon ”tagit lite ledigt”, men att hon även jobbat under vistelsen i Tel Aviv.

– Som ni redan fattat är jag i Tel Aviv och firar min kära vän Micaels 60 års-firande och har lite ledigt. Men som vanligt med det här jobbat så tar det aldrig ledigt, så jag har jobbat en del härifrån också men också fått vila lite grann och få lov att fira ett härligt 60-årskalas, säger Busch Thor via Instagram.

Vad tycker du om det här? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare!