Ändringen i På spåret – SVT tar in världsstjärnor

.

Efter alla år med Augustifamiljen – nu tar SVT in nya husband i På spåret.

Här är kanalens nya drag. 

– Det känns som en genial idé, säger programledare Kristian Luuk.

Efter höstens omgång av ”På spåret” meddelade SVT en stor ändring i det populära programmet som visats i tre decennier.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Efter tio år med populära Augustifamiljen som husband i programmet meddelade kanalen att de under kommande vinter skulle satsa på någonting annat.

– Det har varit en ynnest för oss att i tio år fått ha hand om musiken i På spåret och att fått arbeta med Kristian, Fredrik och ett fantastiskt team, sade Stefan Sporsén, kapellmästare i Augustifamiljen, då i ett pressmeddelande.

Augustifamiljen i På spåret i SVT. Foto: Bo Håkansson/SVT

Han utvecklade:

– Tio år är en lång tid. Nu är det dags för oss och På spåret att ta en hejdå-kram och få lite mer tid att satsa på egen musik och egna projekt. Vi ska fortsätta följa vårt favoritprogram men nu från tevesoffan, och tyvärr utan att ha hört svaren i förväg! Vi tackar SVT Göteborg, Kristian och Fredrik, alla artister och tittare för finfina år, sade Stefan Sporsén.

Nu kommer SVT med en nyhet vad gäller musiken i programmet.

I vinter kommer public service-kanalen att satsa på att ha ett eget husband – till varje tävlingsgrupp. Det innebär att SVT tar in inte ett husband – utan fyra(!).

”Varje husband bjuder på sina egna tolkningar av musikfrågorna i ”På spåret” – själva och tillsammans med gästartister”, skriver SVT i ett pressmeddelande.

Programledaren Kristian Luuk är, kanske inte helt oväntat, positiv till ändringen.

– Det känns som en genial idé att ersätta den svåröverträffade Augustifamiljen med dessa fyra så olika konstellationer. Det ska bli väldigt spännande att se vad de hittar på, säger programledare Kristian Luuk i ett pressmeddelande.

Här är de fyra husbanden:

Lada Egolaeva & Svenska Grammofonstudion

Spelar när Grupp 1 tävlar, på fredagarna den 6, 13, 20 december.

”Lada Egolaeva ryska Umba på Kolahalvön. Lada har studerat piano sedan fem års ålder, först klassiskt piano och på senare tid rockpiano. Hon bor i Sverige sedan tio år och har examen från Musikhögskolan i Piteå”, skriver SVT.

Jenny och Cecilia Vaz

Systrarna spelade redan förra året i På spåret. Nu kommer de vara husband när Grupp 2 tävlar, det vill säga fredag 27 december samt 3 och 10 januari.

”Systrarna Jenny och Cecilia Vaz är artist- och producentduon från Lilla Edet, några mil norr om Göteborg”, skriver SVT.

Mando Diao

De slog igenom med dunder och brak under millennieskiftet och gjorde internationella succéer och turnéer. Nu kliver Dalarnabandet in i På spåret som husband. I SVT:s presentation står det att de egentligen inte behöver någon närmare introduktion.

”Första albumet ”Bring ’em in” slog ned med en skräll på den svenska rockscenen -02. Därefter följde internationella turnéer, grammisar, P3 Guld, Rockbjörnen, regeringens Musikexportpris…”, skriver SVT.

Mando Diao spelar samtidigt som grupp 3 tävlar, fredagarna den 17, 24, 31 januari.

Amason

I den här konstellationen ingår artisterna Amanda Bergman och Gustav Ejstes (Dungen). De har också haft internationella framgångar i sina artistsamarbeten. De kommer att spela under fredagarna den 7, 14, 21 och 28 februari, under På spårets ”slutspel”.

”Amason började 2012 som ett kreativt sidoprojekt för en skara artister som alla redan jobbade i olika konstellationer. Deras samlade bredd är så stor att det är svårt att sammanfatta, inte minst i artistsamarbeten (Britney Spears, Kylie Minogue, Madonna… osv)”, skriver SVT.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

På spåret börjar visas i SVT igen den 6 december.

Vad tror du om det här? Skriv gärna en kommentar och dela vidare om du ser fram emot den nya säsongen av På spåret!

TV: 10 mest sedda tv-programmen 2018