Anna Book utsatt för hatattack – gymnasieelever ”tävlade” i att trakassera: ”Mått dåligt”

Sångerskan Anna Book hade något på känn när allt fler personer började kalla henne för skällsord på Instagram. Haten och hoten började komma in allt oftare, och av personer som alla var i gymnasieåldern.

En gymnasieskola hade anordnat en tävling om att bli blockerad av Anna Book i sociala medier. Nu har artisten tagit kontakt med skolan och jurist efter hoten.

– Jag har mått dåligt och tvingats ställa in och boka om sådant jag hade planerat, säger Anna Book till Aftonbladet.

En gymnasieskola hade anordnat en tävling kallad för ”poängjakten”i hur man skulle bli blockerad från artisten Anna Books Instagram.

För att bli blockerad skickade flera gymnasieelever hat och hot mot sångerskan på sociala medier, något som nu artisten berättar om.

– Jag förstod ju att det var ett gäng ungdomar som på något sätt hade gaddat ihop sig för att försöka provocera mig på något sätt. Men sen när jag fick veta vad det verkligen handlade om, det var då jag började må dåligt, säger Anna Book till Aftonbladet.

Hon berättar vidare hur hon till en början försökte ignorera påhoppen med att det snart eskalerade.

– När det blev värre började jag få ont i magen, men jag fortsatte bara att radera det som skrevs. Sedan började de kalla mig för ”hora” och ”slyna” och dra in mina barn.

Anna Book om påhoppen: ”Kan pusha en människa att ta ett väldigt extremt beslut”

Till slut fick hon nog och delade med sig av flera av kommentarerna i sin Instastory där en del av det som skrivits till henne delades med hennes följare.

Hon berättar vidare att hon också varit i kontakt med flera av eleverna och deras föräldrar sedan dess.

– En sån här grej kan pusha en människa att ta ett väldigt extremt beslut. Jag är stark och har jobbat med mig själv, men jag törs inte tänka på vad som hade kunnat hända om jag hade mått som jag gjorde för fyra-fem år sedan.

Artisten har valt att ställa in eller omboka flera åtaganden på grund av händelsen, berättar hon vidare.

Elevkårens svar efter händelsen: ”Inte alls meningen”

Hanna Palm Fülep tar avstånd från de kränkande kommentarerna som postats på Anna Books Instagram.

– Vi i elevkåren jobbar jättehårt för att poängjakten ska bli en positiv sak för att få en bättre gemenskap på skolan, och det var inte alls meningen att man skulle kränka någon. Vi har tydliga regler för poängjakten, att man inte får kränka någon, och de som gjort detta blev diskvalificerade direkt, säger hon till Nerikes Allehanda.

Det är aldrig okej att skicka hot och hat till en annan person! Det finns ingen som förtjänar det! Hoppas att du snart mår mycket bättre Anna!