Svenska folkets mardrömsbesked – Bingolottos uppesittarkväll hotad: ”Vore fruktansvärt”

Bråket mellan TV4/Telia och Tele2 gör att Comhem-kunder inte kan se på TV4.
Nu kan Bingolottos uppesittarkväll vara hotad.
– Det vore fruktansvärt om sådana här intressen skulle förstöra för så många, säger programledaren Rickard Olsson till Expressen.

Det har gått en vecka sedan Comhems kunder förlorade TV4-kanalerna. Bakgrunden är en konflikt mellan Comhem samt Boxers ägare Tele2 och Telia/TV4, där förhandlingarna strandat.

Uppesittarkvällen i TV4 hotad

Förhandlingarna gäller nya rättigheter kring en digitalisering för 1,6 miljoner tittare till nästa år, skriver Expressen.

Bildkälla: Youtube/TV4

Julen är bara dagar borta och nu kan miljontals tittare missa en av de stora höjdpunkterna i form av Bingolottos uppesittarkväll den 23 december.
Förra året lockade programmet två miljoner tittare, men i år kan Comhem-kunderna alltså missa det populära programmet.

Programledaren Rickard Olsson går nu ut och ber parterna att lösa konflikten.

– Det vore helt barockt om det inte löser det här innan uppesittarkvällen. Jag tror inte att någon av dem har råd med det, säger han till Expressen.

Rickard Olsson menar att uppesittarkvällen är en djupt rotad tradition i Sverige. Senast i förra veckan var han i Vänersborg och sålde bingolotter och då var det många oroliga människor som hade Comhem och då riskerade att missa uppesittarkvällen.

Föreningslivet riskerar miljontapp

Det är inte endast TV-tittarna som kommer att drabbas om konflikten inte löser sig. Dagens Media rapporterar att det svenska föreningslivet kan drabbas hårt.

Foto: Erik Simander / TT

Förra året fick svenska föreningar 52 miljoner kronor i och med försäljningen av bingolotter och många är oroliga över att en stor del av intäkterna kommer gå förlorade.

Kritiken: ”Det är en pittmätning”

Rickard Olsson menar att ingen av parterna tjänar på konflikten – och att han hoppas att den löser sig snarast.

– Jag sitter lugnt i båten och räknar med att det sunda förnuftet ska tala till sist. Just nu är det mycket vapenskrammel. Man stresstestar varandra. Det är en pittmätning. Man får se vem som blöder mest, vem som blottar strupen i slutändan. Comhem tappar kunder, TV4 tappar annonsintäkter. Båda blöder, säger han till Expressen.

Vad tycker du om det här? Lämna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare!