Kungaparets glada nyhet – om prinsessan Märtha Louise

På måndagen släppte kungahuset i Norge nya julbilder – vilket är en tradition och något som många norrmän ser fram emot varje år.

I samband med julfotograferingen kom det också ett pressmeddelande från norska hovet, och i detta informeras om något mycket trevligt!

Många är spända över var och hur kung Harald och drottning Sonja ska fira jul i år, och nu avslöjas det äntligen.

Så här blir kungaparets jul

”Julen firas av kungen och drottningen på Kongsseteren tillsammans med prinsessan Märtha Louise”, heter det i pressmeddelandet.

Villan är kungafamiljens privata egendom och ligger på Voksenkollen i Oslo.

”Fastigheten används huvudsakligen under mitten av vintern i samband med julfirande och den årliga Holmenkollen. Under senare år har byggnaden också använts oftare både på våren och hösten”, skriver hovet på sin hemsida.

Oslo 20191210. F.v.: kong Harald, dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon under utdelingen av Nobels fredspris til Etiopias statsminister Abiy Ahmed Ali i Oslo rådhus tirsdag. Etiopias statsminister Abiy Ahmed Ali tildeles Nobels fredspris for sin innsats for fred og mellomstatlig samarbeid, og da særlig for hans avgjørende initiativ for å løse grensekonflikten med nabolandet Eritrea. POOL. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kungaparet har som tradition att fira vartannat år med sin son och vartannat år med sin dotter, men många har ändå undrat hur det kommer att bli i år. Prinsessan Märtha Louise har ju fått en ny pojkvän och har varit mycket utomlands under det senaste året.

Men nu bekräftas de glädjande nyheterna: Märtha Louise firar med mor och far.

Ex-maken Ari Behn har tidigare uttalat att han också borde fira med Märtha, för det tidigare paret väljer att tillbringa tid med barnen tillsammans under julen.

Ari Behn om Shaman Durek

När Ari Behn avslöjade att han skulle fira med sin ex-fru, svarade han också om Shaman Durek ingick i planen eller inte:

– Det är mycket möjligt att han kommer att fira med oss, det kommer att visa sig, berättade han för Her og Nå i november med tillägget att de inte riktigt bestämt allting ännu.

I pressmeddelandet som kom på måndagkvällen från norska hovet sades ingenting om Shaman Durek. Det fanns bara information att kungaparet skulle fira med Märtha Louise.

Oslo 20190522. Foredraget med prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett på Edderkoppen onsdag kveld. Foredraget er utsolgt. Märtha Louise på vei ut etter foredraget. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix

Så firar kronprinsparet

I samma pressmeddelande står det dock lite om vad kronprinsparet ska göra på julen:

”Kronprinsparet tillbringar julen i Uvdal,” skriver hovet.

Så fint att norska kungaparet ska fira jul med Märtha Louise och barnen! Det blir otroligt fantastiskt.

Nu kan vi alla, så många som möjligt, använda kommentarsfältet nedan för att önska kungafamiljen i vårt västra grannland en god jul – och dela artikeln vidare om du uppskattar dem.

TV: 10 anledingar till att vi älskar prins Daniel