Dagny Carlsson, 107, lämnar glädjebesked – efter tunga sjukdomstiden

Dagny Carlsson, 107, har haft både lunginflammation och influensa på kort tid. Senast i förra veckan tvingades hon sluta blogga för att fokusera på sin hälsa.
Nu lämnar den folkkära profilen ett glädjebesked via sin blogg.

Dagny Carlsson, 107, har haft en tuff julhelg. Några dagar innan julafton tvingades hon in på sjukhus med lunginflammation, men kunde kort därefter lämna för att resa till Skåne där hon firade jul med släktingar.

Drabbades av influensa

Men strax efter nyårsafton kom nästa bakslag. Via sin blogg berättade Dagny att hon fått influensa och tvingades sluta blogga på ett tag.

”Jag har influensa och kan inte blogga- Förhoppningsvis är krämpan av övergående art . Jag känner mig alldeles tom i huvudet och rätt tom”, skrev hon då.

Foto: Fredrik Sandberg / TT Nyhetsbyrån

I fredags meddelade Dagny att hon får god hjälp av hemtjänsten att äta och hålla sig sysselsatt. Samtidigt passade hon på att hylla de människor som hjälper henne.

”Idag har jag försökt att hitta tillbaka till mitt gamla vanliga jag och komma tillrätta i tillvarons labyrint. Man blir rätt försoffad av att inte göra någonting, Denna förträffliga hemtjänst ser till att jag kommer i och ur sången och att jag intager regelbundna och nyttiga måltider”, skrev Dagny då.

Dagnys glädjebesked: Varit ute på stan

I nästa vecka ska hon till läkaren för att få ut ny docering av medicin.

Nu lämnar hon ett riktigt glädjebesked till sina läsare.

Via sin blogg skriver Dagny att hon varit ute på stan för att träffa en vän, ett tecken på att hon börjar repa sig från sin jobbiga sjukdomstid.

Så härligt att se att du är på fötter igen, Dagny.

Nu önskar vi henne ett fullt tillfrisknande.