Greta Thunberg skänker 1 miljon kronor – för att hjälpa barn i coronakrisen

Världen sluter upp i kampen mot coronaviruset.

Senast i raden – svenska miljökämpen Greta Thunberg, 17.

Nu väljer hon att skänka 100 000 dollar, motsvarande cirka 1 miljon svenska kronor, till barn som riskerar att drabbas hårt i coronakrisen.

Klimataktivisten Greta Thunberg har de senaste två åren gjort sig känd över hela världen. Hon engagerar sig starkt i miljöfrågor – och i barnens framtid.

Och precis som med klimatkrisen, har den pågående coronapandemin inneburit en kris för barns rättigheter. Det säger Greta Thunberg i ett uttalande under torsdagen.

– Den kommer att påverka alla barn, nu och på sikt, men sårbara grupper kommer att drabbas allra värst, säger hon i ett pressmeddelande.

Skänker 100 000 dollar

Därför väljer Greta Thunberg nu att skänka 100 000 dollar, motsvarande 985 000 svenska kronor, till FN:s barnfond Unicef.

Pengarna är en del i en kampanj och kommer från en prissumma som 17-åriga Greta Thunberg fått av den danska stiftelsen Human Act.

– Jag uppmanar alla att, tillsammans med mig, stödja UNICEFs avgörande arbete att rädda barns liv, skydda deras hälsa och bidra till fortsatt utbildning, säger Greta Thunberg.

”Riskerar barns liv och framtid”

Stödet kommer bland annat att gå till distribution av tvål, skyddsutrustning, sjukvårdsartiklar samt olika informationskampanjer och utbildningsinsatser.

– Vi på UNICEF är mycket glada över att Greta valt att engagera sig även i denna fråga. Med sin starka röst visar hon hur denna kris riskerar barns liv och framtid och uppmanar oss att agera här och nu, säger Pernilla Baralt, UNICEF Sveriges generalsekreterare, i ett pressmeddelande.

Greta Thunberg är en i raden av alla som drar sitt strå till stacken i kampen mot coronaviruset. Tidigare har bland annat Hollywood-stjärnan Leonardo DiCaprio skänkt 12 miljoner dollar till amerikaner som har det tufft i coronakrisen. Sångaren Elton John har i sin tur skänkt 1 miljon dollar.

I dessa svåra tider är det så fint att se hur människor går samman och hjälps åt i kampen mot coronaviruset.

Jag hoppas att detta fina initiativ kan göra skillnad för barn som har det svårt. Dela vidare för att visa ditt stöd till alla hjältar som slåss mot coronaviruset!