Jan, 92, slogs med rånare: ”Det var brottning och boxning”

92-åriga Jan Edman vägrade vara ett enkelt offer för en rånare som gav sig på honom i hans egen trappuppgång. När mannen som förföljt Jan hem försökte ta hans värdesaker uppstod handgemäng, då Jan vägrade att ge sig utan kamp.

– Vi hade slagsmål jädrar i mig så man blev svettig, säger Jan till Sydsvenskan.

Det var i fredags som 92-årige Jan satte sig på en bänk för att vila i centrala Malmö, efter en promenad som krävde en paus.

– När jag hade suttit där ett tag kom en man och slog sig ner bredvid. Han började prata, men jag tyckte att det var en otäck jäkel. Så jag reste mig och gick hem, berättar Jan.

När Jan nästan var hemma märkte han att mannen som sökt kontakt vid parkbänken hade följt efter honom.

”Vi förde ett jädrans liv”

Mannen ville ta sig in i porten, men bjöds på hårt motstånd från 92-årige Jan som inte tänkte låta det ske.

– Vi slogs jävlarimig för fullt. Det var brottning och boxning. Vi förde ett jädrans liv och jag ropade på hjälp, säger Jan enligt Aftonbladet.

Man med rullator
Foto: JESSICA GOW / TT

Fick med sig 20 kronor

Mannen lyckades fälla krokben på Jan, så att han föll till backen. I samma veva tog rånaren Jans plånbok och rusade iväg. Vad han inte visste var att det endast fanns 20 kronor i kontanter i den.

När mannen försvunnit reste sig Jan upp och ringde sin son, som sedan larmade polisen.

Jan sörjer inte de 20 kronor han blev av med, utan är glad att han gav rånaren en match. Att det är vanligt att äldre bli överfallna tycker han dock är fruktansvärt.

Ingen är gripen för överfallet.

Den här rånaren förväntade sig förmodligen inte så hårt motstånd av en 92-åring. Tur att han bara fick med sig 20 kronor. Hoppas att inser att det är aldrig är värt att göra om. Dela gärna.