Efter kritiken om krisstödet – Petter betalar tillbaka allt

Coronakrisen har slagit hårt mot underhållningsbranschen.

Flera konserter och evenemang har ställts in vilket har gjort att flera kända svenska artister har sökt krisstöd för att klara av krisen.

En av de som beviljades krisstöd var rapparen Petter, men nu meddelar han att de pengarna som han fått ska betalas tillbaka, skriver Aftonbladet.

Det kom en massiv kritikstorm efter att Aftonbladet hade avslöjat att flera kända svenska artister som har miljonföretag ändå hade beviljats krisstöd.

Tidningen avslöjade då bland annat att rapparen Petter skulle få ett bidrag på 223 800 kronor på grund av covid-19.

Detta uppmärksammades stort och kort efteråt meddelade artisten varför han hade sökt krisstödet på sin Instagram.

”Med två stora inställda turnéer och ingen aning om hur framtiden skulle komma att se ut ansökte jag om ett bidrag för inkomstbortfall. I vår och sommar hade 13 personer, band och crew haft jobb och inkomster på min och andras turnéer. De pengar som jag fått beviljade för inkomstbortfall går till dem. De här pengarna tar jag alltså inte del utav själv, utan de delas ut till mina musiker, tekniker och medarbetare”, skrev han då.

Men nu enligt nya uppgifter till Aftonbladet kommer Petter betala tillbaka de pengarna som han hade beviljats.

– Det stämmer att Bananrepubliken AB lämnat tillbaka de 223 800 kronor de fick i krisstöd av Kulturrådet, säger Kajsa Ravin generaldirektör för Kulturrådet till tidningen.

Rapparen Petter
Foto: Adam Falk/Winter Projects/Wikkicommons

LÄS MER: Tommy Körbergs vrede mot artisterna som sökt corona-stöd: ”Skänk pengarna till de som behöver dem”

Nanne Grönvall återbetalade bidrag

Petter är långt ifrån den enda artisten som har beviljats men sedan ändrat sig.

I slutet av juni meddelade artisten Nanne Grönvall att hon ville dra tillbaka sin ansökan om stöd och de pengarna som hon hade tilldelats skulle återbetalas.

”Jag tog upp detta med min make i går kväll och sa; ”Det här känns inte rätt för min egen del. Jag måste lämna tillbaks pengarna”, skrev hon då.

LÄS MER: Nanne Grönvall fick krisstöd av staten – betalar nu tillbaka allt: ”Känns inte rätt för min egen del”

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);