Personal gick till arbetet på äldreboendet trots att hon hade corona – nu misstänks hon för brott

En kvinna i Örebro län misstänks ha testats positiv för covid-19 och trots det valt att gå till sitt jobb på ett äldreboende. Nu misstänks kvinnan för brott, rapporterar P4 Örebro.

I slutet på april anmäldes en kvinna av en enhetschef på ett äldreboende i Örebro län.

Anledningen till anmälan var att man misstänkte att kvinnan testat positivt för covid-19 och trots det valt att gå till sitt jobb på äldreboendet.

Nu misstänks hon för försök till grov misshandel alternativt framkallande av fara för annan.

– Det är en samhällsfarlig sjukdom och utifrån att det finns en risk för att man blir allvarligt sjuk eller i värsta fall avlider har jag gjort bedömningen att det kan handla om försök till grov misshandel, säger åklagaren i fallet, Åsa Hiding, till P4 Örebro.

Nekar till brott

Socialchefen i Hällefors har valt att inte medverka i P4 Örebros intervju men meddelar till radion att man avslutat personens anställning.

Den misstänkte nekar till brott.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);