Beslutet: Här inför gymnasieskolan drogtester bland elever

Från och med i höst gäller en ny drogpolicy på alla kommunala gymnasieskolor i Borlänge. Bland annat kommer det att genomföras drogtester på elever, rapporterar Sveriges Radio Dalarna.

Nu när höstterminen drar igång efter sommarlovet kommer en ny drogpolicy att gälla på alla kommunala gymnasieskolor i Borlänge kommun.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Hela klasser kommer kunna plockas ut slumpmässigt för att testas för droger.

– Det är en diskussion som har pågått under flera år, hur vi ska komma till rätta med droganvändning, säger Lena Hjorth (S), ordförande för gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden i Borlänge till Sveriges Radio och tillägger:

– Det är inte så att gymnasieskolan i Borlänge är unik på något vis när det gäller missbruk av droger utan någonting som finns i hela samhället. Men det känns som att gymnasieskolan kan vara en inkörsport och då vill vi vara med och försöka stoppa det så snart som möjligt.

Frivilliga tester

Testerna kommer att vara frivilliga. Men kommunen hoppas ändå att testerna ska få effekt.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);