Stefan Löfvens ord om Sveriges coronastrategi: Vi valde rätt

Sveriges strategi kring coronaviruset har ifrågasatts internationellt.

Statsminister Stefan Löfven (S) är övertygad om att regeringen gjort rätt.

– Den strategi som vi har lagt upp menar jag är rätt, säger Löfven till DN.

Sedan coronavirusets utbrott i början av året har viruset fått följder som ingen kunnat ana.

Hundratusentals människor runt om i världen har avlidit och världens makthavare har varit pressade att agera för att hejda pandemin.

Vilken väg som varit rätt att gå, har dock debatterats flitigt de senaste månaderna. En strategi som skiljer sig från många andra länders, och som rönt stor uppmärksamhet internationellt, är den svenska modellen.

Till skillnad från många andra valde Sverige bland annat att inte stänga ner hela samhället när viruset fick sitt utbrott.

Stefan Löfven
Foto: Shutterstock

”Valde rätt väg”

Nu uttalar sig statsminister Stefan Löfven om den svenska strategin, i en intervju med Dagens Nyheter. Även om det är tidigt att dra några slutsatser, tror Löfven att regeringen har gjort rätt.

 – Vi ska komma ihåg att den här pandemin var oväntad för hela världen. Därför tycker jag att det är klokt att avvakta coronakommissionens slutsatser när vi har sett hela förloppet, säger Stefan Löfven till DN.

Han fortsätter:

– Med det sagt tycker jag att vi valde rätt väg. Den strategi som vi har lagt upp menar jag är rätt – att skydda individer, förhindra smittspridning och så vidare. Det som varit mest diskuterat och som vi gjorde annorlunda i Sverige var att inte stänga skolorna. Nu är det nog rätt många som tycker att det var rätt.

Vad tycker du? Hade du velat att Sverige skulle göra något annorlunda? Lämna gärna en kommentar!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);