Efter jättebranden i Polarbröds fabrik – nu tackar företaget svenska folket för allt stöd: ”Överväldigande”

Tusentals svenskar har engagerat sig i Polarbröds öde efter den omfattande branden i söndags kväll.

Nu tackar Polarbröds VD för allt stöd företaget fått från svenska folket.

Stora delar av Polarbröds fabrik i Älvsbyn har ödelagts efter den kraftiga brand som bröt ut i fabriken i söndags kväll.

Branden tros ha startat av en degklump på ett transportband, en brand som sedan spred sig till byggnadens tak och vidare till den nya delen som snart skulle invigas, rapporterar Aftonbladet.

Trots ett intensivt släckningsarbete som pågick i flera dygn gick fabriken inte att rädda.

– Det är en stor tragedi för oss men lyckligtvis har ingen människa kommit till skada” sade vd:n Anders E Johansson i ett pressmeddelande under måndagen.

Polarbröd är den största privata arbetsgivaren i kommunen och under tisdagen kom beskedet att 58 vikarier och timanställda förlorar jobbet meddelade vd:n Anders E Johansson i Studio Ett. 

– För vår vikarierande personal kommer vi tyvärr inte kunna förlänga avtalen. Vad gäller våra tillsvidareanställda ska vi se över organisationen i dialog med facket. Vi kommer att prata om våra nuvarande behov, vad vi behöver för att bygga upp vårt nya bageri och även titta på vad vi behöver i framtiden, sa Anders E Johansson även i ett pressmeddelande på tisdagseftermiddagen.

Efter jättebranden har tusentals svenskar engagerat sig i Polarbröds öde, bland annat genom att rusa till affärerna och hamstra bröd från fabriken. Något Polarbröd nu tackar för i ett inlägg på Twitter.

”Vi är överväldigade över all värme som kommer till oss. Detta är en mycket tung tid med sorg och chock och samtidigt intensivt arbete med att få ut så mycket Polarbröd vi kan. Vi ska göra allt vi kan för att komma tillbaka, starkare än någonsin. Tack! Karin Bodin, koncern-vd.”, skriver Polarbröd på sin Twitter.

Så fantastiskt när vi alla hjälps åt. Tillsammans är vi starka.

Dela gärna artikeln för att sprida lite positiva nyheter i ditt flöde. Det behöver vi alla i dessa tider.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);