15 inspirerande bilder på människor som besegrade sina ätstörningar.

Jag blir ledsen när jag tänker på att det är så mycket snack om kropp och utseende överallt. I vårt land, och i världen överlag, finns det många som tänker mycket på mat och på sin kropp. Ibland är det givetvis bra att vi är så medvetna om vår hälsa, men ibland skadar det också människor. När någon får ätstörningar beror det nästan alltid på flera saker. Det kan till exempel vara dålig självkänsla, men ofta beror det också på den utseendefixerade värld vi lever i. Har man anorexi eller anorexiliknande symtom är man ofta rädd för att tappa kontrollen och gå upp i vikt. Men när man väl erkänt problemen för sig själv och börjar den långa vägen och kämpig vägen för att bli av med ätstörningar, leder det ofta till något alla är värda: ett bättre och hälsosamt liv. Här är några starka exempel på personer som övervunnit ätstörningar och jag kan inte låta bli att hylla dessa starka personer! Gör det du också, genom att dela vidare detta. Jag vet att det är starka bilder, men deras kamp är värld att uppmärksammas!

Alldeles för många kämpar med den här hemska sjukdomen. Här är 15 personer som upplevt mörkret i vad det innebär att ha den men som vägrat ge upp.

1.

En gång i tiden fick Brittany bara i sig 600 kalorier per dag. Idag är hon en kurvig och välmående talesperson och mentor för andra människor med ätstörningar.
Källa:fullbodiedlovin.com

ät1

2.

Harriet Smith vägde som minst 30 kilo och läkarna sa att hon var veckor från att dö. Nu väger hon 55 kilo och är en stark löpare.
Källa:health-todaysgist.com

ät2

3.

Rachel Johnston kämpade mot anorexia i fyra år. 20-åringen säger att hon hela tiden strävade efter att få samma ”felfria” kropp som de modeller och kändisar som hon såg i tidningen. Idag kämpar en betydligt mer välmående Rachel tillsammans med sin mamma mot att modemagasin ska sluta photoshoppa bilder som kan ge unga tjejer totalt skeva bilder i hur man ska se ut.
Källa: dailyail.co.uk via coolfwdclip.com

ät3

4.

Jo Thompson utvecklade ätstörningar vid 11 år ålder. När hon fick domen att hon inte skulle överleva sin 17-årsdag sökte hon jobb på McDonalds i hoppet om att vilja äta mer genom att se andra människor göra det. På sitt arbete träffade hon sin nuvarande man, som hjälpte Jo genom krisen. Idag mår paret bra och har två barn.
Källa:mirror.co.uk

ät4

5.

Den här 25-åringen vägde en gång bara 45 kilo. En vikt som var på tok för lite för hennes längd. Efter att ha ökat 11 kilo på bara några månader är leedent tillbaka. Man ser verkligen att hon är på väg tillbaka!
Källa: randomoverload.com

ät5

6.

Svenska Antonia Eriksson första foto på Instagram var taget på ett sjukhus, med förklaringen att hon blivit inlagd på grund av sin anorexia. På sin blogg får man följa Antonias otroliga resa som handlar om en målinriktad ung kvinna som vägrar låta sjukdomen vinna. Idag är hon ett föredöme och inspirationskälla för alla som är eller någonsin varit i samma sits som Antonia.
Källa: Antonia Eriksson

ät6

7.

Meg säger att hon nådde botten i samband med att hon berättade om sin sjukdom för sina föräldrar. Efter att ha träffat en psykolog fick hon veta att hon var tvungen att läggas in på sjukhus i ett år. Idag äter hon sex mål mat om dagen för att hjälpa få ut maximalt av sin kropp och det har tagit henne sex år att nå hit.
Källa: A Dash of Meg

ät7

8.

Morgan har alltid varit smal, men en gång ”såg hon ut som ett skelett”. Nu lyckas med hon balansen av kost och träning och har är stark människa på alla sätt en människa kan vara stark.
Källa: nataliamuntean.com

ät8

9.

Den här tjejen sa att ätstörningen handlade om kontroll. Med jättemycket viljekraft och hjälp från sin pojkvän kom hon över det.
Källa: Reddit user painted-black

ät9

10.

För Heather Franks blev en resa till Disneyland vändpunkten. Hon satt på en restaurang och i vetskapen av att ingen där visste om hennes problem så tillät hon sig själv att äta pizza. Där och då blev hon påmind om hur gott mat kan smaka och hennes inställning till mat förändrades helt.
Källa: dailystar.co.uk

ät10

11.

Lauren Bailey gick 12 timmar om dagen för att inte öka i vikt. Bara vård på sjukhus kunde hjälpa henne att förstå att hon var tvungen att förändra sitt beteende. Nu är hon en bild av en välmående människa och hon hoppas att hennes historia kan hjälpa andra med samma problem.
Källa: dailymail.co.uk

ät11

12.

Efter att kämpat åtta år mot sjudomen sa läkarna att Hayley hade tio dagar kvar att leva. Efter att ha legat på sjukhus i omgångar, och med ett enormt stöd från sin mamma kom hon till slut på fötter igen. Tids nog blev Hayley gravid och för att alltid kunna vara där för sin son har hon lovat sig själv att aldrig sätta sig i samma situation igen.
Källa: dailymail.co.uk

ät12

13.

Kate Punchers ex sa att han skulle göra slut med henne om hon gick upp i vikt och på grund av detta utvecklade hon ätstörningar. Hennes nuvarande, och tack och lov. bättre man sporrade henne att gå upp i vikt genom att köpa en två storlekar för stor bröllopsklänning. Fast besluten om att få gifta sig i klänningen gick hon upp i vikt och idag har paret en frisk och vacker dotter.
Källa: metro.co.uk

ät13

14.

Idag är Matthew full av sjävförtroende men det har inte alltid varit så. Den muskulösa killen ni ser framför er har en gång varit så sjuk i anorexia att hans hjärta stannade. Matthew såg hur det påverkade hans mamma och lovade sig själv att aldrig utsätta henne för det igen.
Källa: Matthew Booth

ät14

15.

Den här trapetsartisten kunde förr inte göra sitt uppträdande rättvisa. På grund av sina ätstörningar var hon alltid trött men efter att ha tagit sig ur sjukdomen har hpn nått sin fulla
potential.
Källa: Reddit user flying squeak

ät15

Vårdguiden kan du läsa mer om ätstörningar, hur du kan söka hjälp och vilka behandlingar som finns.

Kom ihåg. Finns det någon i er närhet ni tror kämpar med en ätstörning så försök finnas där. Vänta inte med att hjälpa för de behöver det och dela gärna vidare denna artikel för att visa att det går att övervinna detta!