20-åringen knivhöggs 32 gånger av sitt ex – senare friar mannen som räddade hennes liv

20-åriga Melissa Dohme knivhöggs 32 gånger av sin expojkvän. Kniven träffade bland annat i halsen, och Melissa som var sekunder från döden överlevde mirakulöst. 

På bara några minuter kom Melissas liv att förändras för all framtid, men vad hon aldrig hade kunnat ana var att det fruktansvärda ledde till det något helt fantastiskt.

Året var 2012. 20-åriga Melissa Dohme hade gjort slut med sin pojkvän Robert, som bönade och bad att få se henne en sista gång innan de gick skilda vägar. Melissa hade ingen lust med det, men hade inte samvete att säga nej, så hon ställde upp och ville bara få det överstökat, det berättar CBS News.

Facebook/Melissa Dohme

När de träffades gav Robert henne en kram, och det var då som Melissa hörde ett klick. Ljudet kom från en kniv som Robert började att hugga henne med. Med den och en annan kniv höggs Melissa 32 gånger, bland annat i halsen.

Knivhuggen var så omfattande att Dr. Jeffery Johnson, före detta traumakirurg i Afghanistan, sa att han inte sett sådana svåra skador sedan slagfältet. Att hon överlevde var ett mirakel.

En av de som var först på brottsplatsen var sjukvårdaren och brandmannen Cameron Hill, som fick se blodbadet som unga Melissa blivit offer för. En tid framåt när Melissa fortfarande återhämtade sig, besökte hon en kyrka där Cameron befann sig. Melissa och och hennes räddare klickade direkt, och det dröjde inte länge förrän det uppstod kärlek mellan dem. 

Robert dömdes till livstids fängelse och Melissa valde att dokumentera sin återhämtning på Facebook, där hon fick stor spridning. När hon blev ombedd att kasta det första ceremoniella kastet på Tampa Bay Rays match, hade hon aldrig kunnat ana vad det skulle innebära. Där hände något som aldrig hade hänt om hon inte blivit knivhuggen 32 gånger några år tidigare. 

Inför en stor publik valde sjukvårdaren Cameron att fria till sin stora kärlek Melissa, som han än en gång hjälpt till att rädda livet på. Se det gripande ögonblicket här (OBS, känsliga tittare varnas för obehagliga inslag):

Det som var en fruktansvärd nära döden-upplevelse för Melissa ledde till det lyckligaste ögonblicket i hennes liv. Det inger hopp om att livet alltid kan ta oanade vändningar, därför ska man aldrig ge upp.

 
Dela gärna om du vill att andra ska inspireras av berättelsen om Melissa.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.