Alla barn måste ta med sig potatis till skolan, sanningen bakom märkliga regeln är en läxa för alla

Att hysa agg och känna ilska är något vi alla gör då och då, i en eller annan form.

Det är nästan omöjligt att vara förlåtande hela tiden, även om vi vet att det ibland bara är bättre att släppa taget.

Med detta i åtanke, beslöt sig läraren i denna fiktiva historia för att ge sina elever en läxa.

Sättet hon bestämde sig för att göra det var både kreativt och gripande – jag kunde inte låta bli att dela denna med er!

Här är vad som hände:

Wikipedia/SaraMörtsell

”En lärare bestämde sig för att hon skulle lära sina elever en läxa. Hon instruerade samtliga att de skulle gå hem, hitta en plastpåse och fylla den med en potatis för varje person de hatade. Nästa dag skulle eleverna ta med sina påsar till skolan.

När barnen kom in i klassrummet nästa dag hade de alla med sig sina väskor, i varje väska låg mycket riktigt en plastpåse med potatisar. Vissa påsar hade en potatis, andra hade tre, och en del även hade upp till fem stycken.

Läraren berättade då barnen skulle fortsätta att bära påsarna i ryggsäcken, hela veckan, var de än gick.

Barnen gjorde som de blev tillsagda, och först de tyckte de flesta att det bara var kul. Men snart började potatisen att lukta illa. Barnen tröttnade också på att bära runt med extravikten.

Slutligen var veckan över och så även lärarens lilla lek.

Nästa vecka, på måndagen, samlade läraren alla sina elever tillsammans. Hon frågade dem: ”Ja, var det roligt att bära runt massa potatisar förra veckan? Njöt ni av det?”.

Alla barnen svarade i kör: ”Näe, fröken. Det var inget kul alls!”

Eleverna var lättade över att slippa den stinkande och jobbiga potatisen i väskorna.

Det var då läraren avslöjade anledningen bakom experimentet.

”Tänk er att dessa potatisar är allt det hat som vi bär omkring i våra hjärtan. Det belastar oss och stanken av detta gör våra liv olidligt emellanåt. Ni har gått runt med potatis på ryggarna bara för en vecka. Tänk vad det kan göra mot dig om du bär hatet i ditt hjärta under hela ditt liv.”

Lärarinnan fortsatte: ”Så försök att befria era hjärtan från hat och ilska. Lär dig att förlåta – det kommer få din kropp att hålla längre och du kan njuta av ett långt och friskt liv!”

Att förklara någonting komplicerat så att det blir väldigt enkelt att först är inte alltid så lätt, därför jag tycker att den här läraren förtjänar all respekt!

Hon öppnade verkligen ögonen för sina elever och jag är säker på att de aldrig glömmer detta! 

Budskapet tror jag alla människor kan ställa upp på – det är svårt att förlåta, men i slutändan kommer hat och ilska bara dra ner dig.

Dela detta viktiga budskap med dina vänner på knappen nedan!