4-åringen förklarar vad en farmor är – hennes ord borde vi alltid bära med oss

En 4-årig flicka var på besök i sin farmors blomsterbutik. Under tiden som farmorn höll på och pysslade med blommorna så pratade hon med sitt nyfikna barnbarn – och mitt i allt berättade flickan vad hon tyckte att en farmor var.

Farmorn bestämde sig för att skriva ner 4-åringens träffsäkra ord om vad som är viktigt i livet – och sedan dess har texten delats runt i världen i flera år.

Berättelsen, som är nedskriven av en farmor men där orden alltså tillhör en liten flicka, är ett sant bevis på att barn ofta lyckas förstå saker och ting som vi vuxna lätt glömmer bort.

Så här beskriver den 4-åriga lilla flickan sin farmor och farfar:

”En farmor är en kvinna som inte har några egna barn så hon gillar andra människors små flickor.

En farfar är en manlig farmor. Han går på promenader med pojkarna och de pratar om fiske och traktorer och såna saker.

Farmödrar behöver inte göra något annat än att vara där. De är gamla så de borde inte leka så hårt eller springa. Det är tillräckligt om de kör oss till marknaden där låtsashästen finns och har massor med mynt redo.

När de tar ut oss på promenader borde de stanna till vid fina löv eller små larver. De borde aldrig någonsin säga ”skynda på”.

Oftast är de tjocka men inte för tjocka för att knyta barnens skor.

De bär glasögon och roliga underkläder.

De kan ta av sina tänder och sina gommar.

De behöver inte vara smarta, bara svara på frågor som varför hundar hatar katter och varför inte gud är gift.

De pratar inte barnspråk som andra besökare gör, för det är svårt att förstå. När de läser för oss hoppar de inte över vissa delar eller struntar i historien om vi redan läst den.

Alla borde försöka skaffa en farmor, speciellt om du inte har någon tv, för farmödrar är de enda vuxna som har tid.”

Källa: hrtwarming

Flickan lyckas verkligen beskriva ett problem som är allt för vanligt i dag – att vuxna inte har tid för sina barn. Dela gärna vidare så vi kan inspirera fler människor att vara som farmödrar och ha tid för barnen!