5 dagar efter att han hjälpt en främling på banken händer något som visar att en god gärning alltid belönas.

Uttrycket ”skicka vidare” fick troligen sitt stora genombrott i samband med filmen ”Pay it forward” från 2000. I den filmen kommer en liten pojke på den utmärkta idén att om alla gör några tjänster för en totalt okänd människa och som enda motkrav kräver att de i sin tur gör något snällt mot några andra människor så skulle världen bli en lite varmare plats. Den här historien har samma tema när en man bestämmer sig för att göra en främmande ung tjej en tjänst på banken. Och det som händer några dagar senare visar verkligen att det här systemet fungerar. Jag vet inte helt säkert om den här historien är sann, jag hittade den på en amerikansk sajt, men det skulle inte förvåna mig om det här stämmer då sånahär fina ögonblick faktiskt inträffar ibland.

Sann historia. För några dagar sedan stod jag i kö på banken. En ung tjej (i college-åldern) stod bakom mig med en burk fylld till en tredjedel med mynt. Jag sa till henne att hon skulle vänta med att växla in mynten tills hela burken var full. Hon sa då att hon inte hade några pengar på kontot och att hon därför var tvungen att växla in pengarna direkt (det var antagligen runt 50 kronor i burken).

Jag kom att tänka på när jag var en ung fattig student för 30 år sedan på universitetet BYU. Så, när det blev min tur att gå fram till kassan bad jag bankkassörskan att ta ut 500 kronor från mitt konto och när det blev tjejens tur ville jag att hon skulle sätta in pengarna tillsammans med hennes småmynt.

”Varför det? Känner du henne?” frågade kassörskan.

Jag svarade att jag inte gjorde det men att det verkade som att hon behövde pengarna mer än jag gjorde och att jag bara ”skickade vidare” en tjänst. Kvinnan i kassan sa till mig att det var en av de finaste sakerna hon någonsin varit med om. Jag gick därifrån med en bra känsla. Och i tystnad önskade jag att det skulle gå bra för den unga tjejen och för mig, då jag också hade räkningar att betala.

Ikväll, vid arbetsveckans slut, kom svaret på min önskan från de sista middagsgästerna på den restaurang jag jobbar på. Deras nota landade bara på 490 kronor men de gav mig 500 kronor i dricks… samma summa som jag hade gett till den unga tjejen tidigare i veckan! De gav mig alltså inte de normala 18-20% i dricks utan 100%! Någon hade ”skickat vidare” till mig. Karma! Jag kände mig välsignad! Kom ihåg, att ”skicka något vidare” kommer till sist att komma tillbaka till dig.

Hoppas ni får en fantastisk vecka!

Klicka gärna på dela för att skicka den här fina historien vidare!