6-åriga flickan blir misshandlad av sin pappa. Då gör hennes bästa vän något som visar hur modiga barn kan vara.

Den här pojken gick hem till sina grannar varje dag efter skolan. Han trodde att det var säkert där. Hans föräldrar trodde att det var säkert där. De hade fel. En dag hände det som inte fick hända. Så här berättar den nu vuxna killen på den sociala nyhetssidan Reddit om det han var med om som barn. Jag vet inte om det han berättar är sant, men det skulle tyvärr inte förvåna mig – sånt här händer tyvärr allt för ofta i världen idag.

”Mina föräldrar jobbade heltid så jag var hemma hos en granne efter skolan tills de kom hem. Min granne hade två döttrar: 6 och 10 år gamla. 6-åringen var min bästa vän och oftast lekte vi i deras trädgård, eftersom hennes mamma hatade när det var oväsen i huset.

En dag regnade det, så då lekte vi på övervåningen. Jag antar att vi var för högljudda, eftersom mamman sa till sin dotter att hon skulle gå ut och hämta en grov kvist från en buske.

Jag kom in i köket och såg min vän böjd över en stol, och hon blev slagen med kvisten av sin pappa. Det var blodmärken på hennes rygg och ben. Våra föräldrar slog aldrig oss som barn, så jag fick panik. Jag sprang upp igen och ringde 112 (911 i USA), som man får lära sig att göra vid en nödsituation redan när man är 7 år gammal.

Jag berättade för operatören vad som hände och de skickade en polisbil direkt. Socialen besökte huset regelbundet efter det.

Jag fick aldrig mer komma dit och leka, och mina föräldrar var arga över att de behövde lägga sina sparpengar för en barnvakt efter skolan. 20 år senare är jag väldigt stolt över mig själv för att jag försökte stoppa en våldsam attack på en 6-åring.”

Här kan du läsa originalinlägget. (På engelska)

Dela gärna det här vidare om du tycker att pojken gjorde rätt när han slog larm till polisen.