Ägaren som gick ett steg längre för sin livskamrat

Krigsveteranen John fick tidigare i år reda på att han led av en obotlig form av cancer. Efter dödsbeskedet vände han sig till Craigslist som är en motsvarighet till Blocket för att finna ett hem till hans fem-åriga blandrashund Yola

John med sin vän Yola
John och Yola © Beverly Hughes

Yola kom till John 2016 efter att han adopterat henne från en lokal förening som tar hand om herrelösa hundar. Inte långt därefter fick John beskedet om sin cancer, och kände behovet att lösa ett nytt hem till sin älskade vän.

Yola var alltid vid Johns sida © Beverly Hughes

Janet Marschner läste om den sorgsna historien på Facebook och kände omedelbart en dragningskraft till Yola.

”Jag blev så ledsen när jag läste om John och Yola, det var hjärtskärande! Utan tvekan så svarade jag på annonsen och berättade att Yola var välkommen hem till oss i Wyoming. John läste alla svar, och fastnade för mitt.”

Även om Marschner aldrig träffade John personligen, så koordinerade hon allt kring adoptionen av Yola genom sin vän Beverly Hughes. Hughes som är involverad i föreningen nämnde att det även fanns en till fem-åring som sökte nytt hem, nämligen Boogy.

Yolas nya hem

Yola fick snabbt nya vänner hos Janet och hennes hem. Janet som är en riktig djurvän är väldigt aktiv när det kommer till att ta hand om djur som behöver ett hem. Hon har fyra hundar, tre katter, tre hästar och två åsnor bland annat på sin gård i Wyoming, USA.

Yola med sin nya matte Janet och vännen Boogy © Val Rothwell

Janet följde rådet att även ta hand om Boogy. Yola och Boogy kom samtidigt hem till Janet och har varit oskiljaktiga sen dess.

Yola och Boogy
Yola och Boogy © Janet Marschner

I Sverige så har vi också många liknande historier. Känner du att du också vill göra som Janet och hjälpa en hund eller annat djur som saknar ett hem, kika då gärna på SPCA Swedens hemsida för mer information och hur du kan adoptera ett djur.

John avled till följd av sin cancer den 1 augusti 2017, bara någon vecka efter att Yola fick sitt nya hem.

Jag vet inte vad du tror, men jag är övertygad om att John kämpade tappert mot cancern tills dess han visste att Yolas nya hem var ordnat. Vila i frid John.

Dela gärna John’s och Yolas historia om du som jag känner att bandet mellan oss människor och våra vänner djuren är värt att vårda.