Äldre man kan inte betala för sin mat – då säger kassörskan 6 ord som vi aldrig får glömma

I slutändan handlar allting om våra val här i livet. Stora som små. Men oavsett vad vi väljer bör vi vara ödmjuka och tänka på hur det påverkar människor. En mäklarbyrå i Sundsvall anställde en hemlös kvinna för att ge henne chansen hon önskat sig i vårt svenska samhälle. Det förändrade hennes liv. Förhoppningsvis kommer den kvinnan att återgälda den goda gärningen. Mot dem – eller någon annan.

En ung kille i England bar hem matkassarna åt en äldre dam som behövde hjälp. Det kanske inte förändrade hennes liv, men det gjorde alldeles säkert hennes dag. Nästa gång hon ser att någon behöver hjälp kommer hon att tänka på den där unge killen och se till att göra vad hon kan för att hjälpa till – och återgälda den goda gärningen.

Man ska helt enkelt behandla andra som man själv vill bli behandlad. Det är också någonting som kassörskan Jacob skriver under på.

En gest av oförblommerad godhet utspelade sig i en butik i Oklahoma, USA i våras. Facebook-användaren Tim blev vittne till händelsen – och ville dela den med hela världen för att sprida medmänsklig värme. Framför hans ögon såg han hur en äldre man stod längst fram i kön med en fullpackad varukorg. Mödosamt packade han upp sina varor på bandet, och inväntade summan att betala. Men när han väl skulle betala gick blev det fel. Den äldre mannen glömde nämligen bort sin pinkod – och skämdes.

kassor
Facebook

Som tur var stod det en livs levande ängel bakom kassan just den här dagen. Kassörskan Jacob Wittman agerade omedelbart och drog sitt kort. Den äldre mannen kollade chockat på honom och frågade om han betalade för maten. Jacbos svar var lika snabbt som självklart: ”Yes, sir. Och du är inte skyldig mig ett öre.”

Tim, som delade med sig av historien på sin Facebook, var lika chockad som alla andra kunder som såg vad som hände. Han skriver: ”Den här killen har bevisligen ingen hög lön, och hade förmodligen inte några extra pengar att betala med.”

Den äldre mannen överröste kassörskan Jacob med kärlek, och likaså hela internet efter att historien började spridas. Hans svar var då så självklart att man bara smälter: ”Jag gjorde bara det enda rätta. Tack, för alla snälla ord.”

gammal
Wikimedia

Jag delar den här med er för att jag tror att vi tillsammans kan göra världen till en bättre plats. När jag hör om personer som Jacob tror jag verkligen på att godhet föder godhet. Och påminns om det så viktiga i att behandla andra som man själv vill bli behandlad. Hoppas att ni känner likadanat och delar vidare denna historia om en kassörska med ett hjärta av guld.