Ambulanserna ”buskörde” om varandra 7 gånger i dåligt väglag – mamman filmade allt

Under fredagen föll stora mängder snö i södra Sverige. Nederbörden i samband med blåsten gjorde att vägbanorna blev moddiga och hala, vilket gjorde att en kvinna och hennes son blev förvånade när de fick se två ambulanser köra om varandra gång på gång, som att de utmanade varandra. Vad förklaringen var hade de aldrig kunnat gissa…

Det var i fredags som en kvinna från Värnamo och hennes son kom åkande i bil bort över Hörle. Framför dem på vägbanan färdas två ambulanser, som växelvis börjar att köra om varandra.

Kvinnan och sonen blir förvånade över vad de får se, då ambulanserna bromsar när de får möte, för att sedan gasa och köra om varandra igen. Synen gjorde kvinnan och sonen upprörda med tanke på vad det var för typ av fordon. 
– Ambulanssjukvården ska ju stå för ansvar och säkerhet. Här betedde sig förarna tvärtom, säger kvinnan till Smålands-Tidningen

Då kvinnan blivit så förvånad över vad hon såg filmade hon färden och delade med sig av videon till media. Efter lite snabb efterforskning fick de veta vad ambulansförarnas beteende berodde på. 

Shutterstock

Det hela var en förarutbildning. Intill förarna satt erfarna instruktörer som skulle lära ut hur man gör säkra omörningar, det berättar Stefan Engdahl, verksamhetsschef för ambulanssjukvården i Kronoberg, till Smålands-Tidningen.

Utbildningarna är årliga och pågår under några veckor, därför är det stor chans att fler kommer att bevittna liknande ambulansfärder.
– De bör åtminstone skylta ambulanserna så allmänheten förstår att det är utbildning på gång, anser kvinnan som var vittne till trafiken när hon får förklaringen.

Dela gärna om du håller med kvinnan om att de borde skylta när de övar.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.