Berättelse: Busschauffören gör något fint för en gravid kvinna.

Ibland kan något som kanske inte känns som en så stor gest betyda långt mer än vad vi först trodde.

Det är något vi alltid borde ha i åtanke när vi ser någon som befinner sig i en utsatt situation, ett litet ord eller en vänlig gest kan betyda väldigt mycket för den personen.

I den här historien händer just detta när en busschaufför märker att en gravid kvinna på bussen verkar ha problem. Han bestämmer sig då för att göra något som nog inte många människor skulle få för sig att göra. Något som i förlängningen ska komma att rädda ett liv.

Jag har sett historien på flera sajter på nätet men har inte lyckats hitta dess ursprung, så jag kan inte garantera att den är sann. Men jag både tror och hoppas att det har hänt på riktigt, för människor som den här busschauffören är verkligen perfekta förebilder för oss alla. Läs vidare här under!

Jag är gravid i 27:e veckan och har börjat få sammandragningar. Jag är på bussen på väg till sjukhuset. Chauffören är medveten om detta. Jag trycker på knappen för att komma av bussen och börjar gå mot dörren.

”Du går och sätter dig igen!”, säger chauffören då till mig. Sen fortsätter han med att vända sig mot resten av bussen och säga: ”Är det någon som behöver gå av på något av de kommande stoppen? För i så fall föreslår jag att ni hoppar av nu då vi ska göra en liten avstickare!”

Simon Grubb / Flickr

Busschauffören kör oss sedan direkt till sjukhuset. Han stannar bussen, reser sig från sin plats, hjälper mig nerför bussens trappsteg och hela vägen in på sjukhuset! Nästa dag ligger jag fortfarande kvar på sjukhuset. Jag ringer upp busskontoret.

Jag: ”Hej, jag var på buss (jag säger bussens nummer) igår kväll och föraren tog en omväg från sin ordinarie rutt bara för mig. Jag ville bara försäkra mig om att han inte fått några problem för detta. För i så fall kan jag avslöja att tack vare honom lyckades de rädda livet på min ofödda son!”

Den kontorsanställda: ”Ingen fara, frun. Vi fick bara ett klagomål från en annan resenär. Chauffören ringde oss så fort han kom tillbaka med alla på bussen. Han har fått fina lovord för sin insats igår. Tack för att du ringde och ta hand om dig!”

Glöm inte att dela det här vidare till dina vänner för att hjälpa till att hylla den här busschauffören för hans medmänskliga insats den där dagen.