Berättelse: Mamman ger sin son en rejäl uppläxning när han trakasserar en kassörska.

Det snackas mycket om att vissa söner och döttrar inte kan bete sig, men att föräldrarna är slappa. Därför är det skönt med föräldrar som visar sig vara goda förebilder. Jag hittade den här historien på nätet och vet inte helt om den är sann, då jag inte hittat originalhistorien. Men den säger så mycket om hur vi kan tala våra barn tillrätta när de beter sig illa. Jag hoppas att du också gillar den här mammans agerande!

Jag jobbade i affären under en ganska trist dag, när det plötsligt kom fram en tonårskille till kassan. Han såg ut att vara omkring 14 år gammal. Han hade häng på brallorna och försökte se cool ut.

Kunden: ”Hej, baby”.
Jag: ”Hallå där. Kan jag hjälpa dig på något sätt?”
Kunden (ler mot kassan): ”Du kan ge mig ditt nummer”.
Jag är 25 år, och förlovad.
Jag: ”Jag är ledsen, men det får du inte. Kan jag hjälpa dig med nåt annat?
Kunden: ”Varför inte, din j***a dumma idiot?!
Jag: ”Ett: Det skulle vara olagligt. Två: Jag är lyckligt förlovad. Och tre: Även om jag struntar i de första två skälen, så är det emot företagets policy”.
Kunden: ”Du är en j***a idiot! Du skulle vara glad att jag vill ha dig, fattar du trögt eller?”

Samtidigt som kunden fortsätter skrika och riva dyker en kvinna upp bakom honom. Hon sliter tag i hans axlar.
Kunden: ”Vad fan vill du?!”
Han vänder sig om, och all färg formligen försvinner ur hans ansikte. Han försöker säga någonting.
Kunden: ”Hej, mamma”.
Kundens mamma: ”Jag uppfostrade dig inte till att bli en självupptagen douchebag! Jag uppfostrade dig inte till att tro att du är bättre än den här stackars tjejen!

Hon tar sin son i örat och föser honom mot kassan, tittandes mot mig.
”Nu ber du om ursäkt”, säger hon.
Kunden: ”Men mamma!”
Kundens mamma: ”Nu!”
Han ser ut att ha nära till tårarna. Han mumlar någonting om hur ledsen han är, och att det inte var schysst av honom att behandla mig som ett stycke kött. Hans mamma, som fortfarande håller honom i örat, knuffar honom mot utgången.
Kundens mamma: ”Gå!”

Han går ut från affären, nära att börja gråta. Hon vänder sig mot mig, ger mig ett stort leende, ber om ursäkt igen och köper mig ett presentkort. Det finns uppenbarligen fortfarande några goda föräldrar därute!

Om du tycker att mamman gjorde rätt får du mer än gärna dela det här vidare så att fler kan få chansen att läsa den här historien!