Borgmästaren hugger ner gubbens 30 år gamla träd – tar revansch på bästa möjliga sätt

Hur skulle du reagera om din kommun bestämde mot din vilja att du måste hugga ner ditt favoritträd?

Du skulle så klart bli förbannad och ledsen.

Precis det hände en gammal man i staden Redondo Beach i Kalifornien.

Kommunen och borgmästaren bestämde att hans 30 år gamla träd skulle huggas ner – mot mannens vilja.

Men den gamle gubben planerade direkt sin hämnd och skrev sedan ett öppet brev till borgmästaren i staden där han avslöjade vad han hade gjort. Nu har hans brev blivit en internetsuccé med hundratusentals delningar.

Vi förstår varför – du kan läsa hans starka brev när han avslöjar sin smarta hämnd här!

”Hej,

 

Jag arbetar som arborist. Det innebär att jag är trädvårdsspecialist, jag vårdar och tar hand om träd. Kort och gott så älskar jag träd. Om du frågar mig så är träd de vackraste, mest majestätiska och ståtliga levande varelserna på hela vår planet.

 

I dag tänker jag berätta en historia om liv och död och om hämnd för er. Allt började för tre år sedan, då kommunfullmäktige i staden Redondo Beach i Kalifornien bestämde att mitt 30 år gamla pepparträd skulle dö.

 

Mitt träds rötter hade trängt igenom asfalten utanför mitt hus. Staden upptäckte det och utfärdade en dödsdom mot mitt träd.

 

Utöver det så bestämde staden jag skulle få betala för skadorna på trottoaren från rötterna och för kostnaderna att såga ner mitt träd.

 

Jag älskade Clyde. Jag börjar bli med åren, men jag funnit tröst i att plantera något som jag vet kommer leva vidare efter min livstid.

 

Jag tog väldigt bra hand om honom. Jag dränerade marken runt honom, jag gav honom en ”krycka” att luta sig emot när han bara var en liten pojke och jag såg honom växa upp.

 

Men just när Clyde hade blivit en stark och frisk yngling, när han hade spridit ut sina rötter, byggt sitt eget tak, och hittat sin egen väg i livet, så bestämde sig borgmästaren i min stad för att slita upp mitt barn vid rötterna.

 

Borgmästare Steve Aspel. Du mördade mitt barn.

 

Det ska du få betala för.  

 

För två år och sju månaders sedan så planterade jag i hemlighet 45 amerikanska sekvoja-träd och 82 Mammutträd i flera olika parker, platser och på offentliga ytor runt om i hela staden.

 

I dag, så kommer trädens rötter att sträcka sig långt, långt ner i jorden. Du har kanske sett att flera nya träd står utanför Stadshuset, eller att ett helt nytt träd har plötsligt växt fram på din tomt?

 

De är alla Mammutträd och de kommer bara att växa snabbare och snabbare de närmaste månaderna.

 

Du dödade Clyde, men jag har ersatt honom med över 100 levande jättar. Och tro mig, de kommer bli stora som jättar. På bara några år kommer träden att passera 30 meter och fortsätta upp till över 90 meter. De kommer att leva bra längre än 2,500 år.

 

Bara att ta slita upp ett av träden kommer kosta dig tusentals kronor. Och jag skickar den räkningen till dig, precis som du gjorde mot mig för tre år sedan i dag.

 

Ha en bra dag nu. Må mina träd ta över din stad. Och må Clyde vila i frid.” 

Mannens öppna brev till borgmästaren har snabbt delats tusentals gånger på nätet. 

Om någon undrar hur ett Mammutträd egentligen ser ut och hur stora de kan bli, så har ni en bra bild här:

trad.puff
© Bildkälla: Wikimedia Commons

Vilket starkt brev. Jag känner verkligen gubbens sorg efter att förlorat sitt träd, men vilket otroligt bra svar han hade till borgmästaren! Dela gärna vidare med dina vänner! 

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.