Brandmännen upptäcker att någon kladdat på notan. När de tyder klottret gör de något beundransvärt.

Tim Young och Paul Hullings från New Jersey är två brandmän som lever för sina jobb. En gång arbetade dem tolv timmar i rad utan uppehåll för att släcka en brand. Efter det, när de var helt utpumpade, gick de till en pub vid sextiden på morgonen för att beställa den starkaste kopp kaffe de kunde få tag på.

brandmannen
Bildkälla

Deras servitris var Liz Woodward som råkade höra de två brandmännen diskutera den batalj de nyligen varit med om. Strax därpå, när Tim och Paul gick för att betala, blev de överraskade. I stället för notan fick de en känslosam lapp.

”Jag bjuder på frukosten i dag – tack för allt ni gör; för att ni hjälper andra och springer till de ställen som andra flyr ifrån. Oavsett vad ni har för uppgift är ni starka… Tack för att ni är så orädda varje dag! Ni trotsar elden och drivs av mod – vilka förebilder ni är. Nu får ni se till att vila.”

lappen
Bildkälla

När Tim och Paul läste meddelandet fylldes deras ögon med tårar. Känslosamma tackade de servitrisen för hennes varma gest. På Facebook berättade Tim om händelsen: ”En så osjälvisk och snäll aktion. Jag ska definitivt rekommendera mina vänner att ta sig dit och stötta puben, och om Liz råkar bli servitrisen – se till att ge rejält med dricks!”

Men historien slutar inte där. Brandmännen fick reda på att att Liz pappa Steve hade varit förlamad i fem års tid. Liz ordnade en donationssida för att hitta en bil så hon kunde få plats med sin pappas rullstol. Tim bad via Facebook sina vänner att donera till Liz foundation: ”Lyssna nu, den unga dam som gav oss en fri runda är verkligen i behov av hjälp…”, skrev han.

Sedan hände det otroliga. På bara ett par dagar fick hon ihop 500 000 kronor, betydligt mer än de 150 000 kronor hon behövde för att hitta en tillräckligt stor bil. Liz och hennes familj kunde inte vara mer tacksamma till de två brandmännen: ”Allt jag gjorde var att betala för deras frukost. Jag förväntade mig inget annat än ett leende”, sa Liz och fortsatte:
”Men det visar att vi måste vara snälla mot varandra och att även den minsta gest kan förändra ett liv”.
Historien visar att omtanke lönar sig – ibland tusentals gånger om”.

gruppbild
Bildkälla

Om den här hjärtevärmande historien fick dig på gott humör – DELA då gärna berättelsen om Liz, Tim och Paul med alla dina vänner.