Cancersjuka bonden riskerar att förlora hela sin skörd – då går grannskapet samman

Gården var bonden Carl Bates levebröd, därför blev han och hans familj oroliga när han diagnostiserades med elakartad cancer. När de vädjade om hjälp från andra bönder blev de minst sagt förvånade över svaren. Ett 40-tal volontärer enades för att hjälpa Carl, som tack vare människans godhet inte behövde riskera familjens ekonomiska framtid.

Carl Bates arbetar som bonde i Illinois, USA, där gården och åkrarnas skörd är det som försörjer han och hans familj.

När Carl diagnostiserades med en elakartad cancerform förra säsongen oroade han sig över att inte kunna skörda sina åkrar, då det skulle innebär en stor ekonomisk förlust. Carl och hans fru var desperata, så de vädjade ödmjukt om hjälp av andra bönder i området, men utan stora förväntingar på vad svaren skulle bli. De hoppades och vågade tro att åtminstone en bonde skulle bidra med sin hjälp, det skriver Today.

Det visade sig att de inte hade någonting att oroa sig över. Inte bara en bonde, utan ett 40-tal dök upp för att hjälpa cancersjuka Carl och hans familj. Då lokala företag sponsrade bönderna kunde mat och utrustning till volontärer betalas. 

Carl, som älskar sitt jobb, ville inte stå vid sidan om. Därför satt han själv med i en av traktorerna, trots tung medicinering. Det som skulle tagit en vecka om Carl hade gjort det själv tog bara tio timmar, därför har händelsen kallats ”Den mest häpnadsväckande skörden” av Buzz60.
– En av sakerna vi lagt märke till är hur fantastiskt det är att se människor hjälpa varandra för förändring, i kontrast till alla dåliga nyheter där ute, säger Carl till Today. 

 

Det är fantastiskt att se hur människor tveklöst går ihop när nöden kräver det. 
Dela gärna om du vill inspirera andra att ställa upp för varandra.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.