Chefens hämnd på kunden som förnedrar en servitris är helt briljant.

När jag i min ungdom arbetade på restaurang så hände det med jämna mellanrum för att jag råkade ut för gäster som inte verkade ha fått någon som helst uppfostran med sig hemifrån. De kunde skälla och vara så otrevliga att jag ibland blev så ledsen att jag var tvungen att gå undan och samla ihop mig. Jag förstår inte varför vissa känner ett behov av att bete sig på det här sättet, gör någon fel kan man ju säga till dom på ett vänligt sätt – ingen gör ju fel med flit. Därför kunde jag relatera väldigt mycket när jag läste den här historien som postades av en användare på den sociala nyhetssidan Reddit. Det är en kille som berättar om en fruktansvärd gäst som behandlar en av hans kollegor på ett riktigt hemskt sätt. Men som bekant finns det ju något som heter karma. Läs vidare så förstår du vad jag menar!

Jag var 18 år gammal och hade mitt första ”chefsjobb”. I själva verket jobbade jag som skiftansvarig på en snabbmatsrestaurang som serverade hamburgare. Precis som alla liknande ställen hade vi några ”stammisar” som av någon anledning betedde sig som idioter bara för att de kunde. En av dessa var en fruktansvärt aggressiv kvinna som hittade fel i allting, hon blev som galen om du råkade glömma borta att tilltala henne som ”frun” i varenda mening.

Det gick så långt att hon var så otrevlig mot en av våra servitriser att hon brast ut i gråt. Jag sa till tjejen att gå och vila sig i personalrummet och informerade sedan lugnt för kvinnan att hon inte längre var välkommen på vår restaurang. Då bröt helvetet löst. Jag väntade på att hennes skrikande och svärande skulle sluta, pekade mot dörren och såg sedan hur hon till sist lämnade lokalen.

Jag skickade kvinnans kreditkortsnummer och registreringsnummer till huvudkontoret, och de skickade henne ett brev där det stor att hon var ”portad från ALLA våra restauranger”. Vi delade det även med den lokala polisen och de bad oss ringa dem om hon någonsin dök upp i vår restaurang igen.

Vilket hon gjorde. Några veckor senare dök hon upp igen, redo att gå till attack med anledning av något påhopp hon hittat på i sin fantasi. Vi bad henne artigt att lämna lokalen trots att hon vrålade att hennes besöksförbud var falskt, inte lagligt, inte gällde henne och hon hänvisade skrikande till sin advokat.

Det händer några gånger till, men till sist tog hennes tur slut och det råkade befinna sig två poliser på restaurangen när hon dök upp.

Jag jobbade den kvällen. Och jag kan säga till er att jag har nästan aldrig varit så nöjd som när jag visade besöksförbudet för poliserna, pekade ut kvinnan som det syftade på, berättade för dem att hon upprepade gånger brustit mot förbudet och sedan såg på när de grep henne på plats. Det bästa av allt var att jag aldrig ens behövde vittna – hon blev galen direkt och rev en av poliserna i ansiktet. Det fanns ingen anledning att åtala henne för att ha brutit mot besöksförbudet när hon nu motsatte sig ett gripande och dessutom begick våld mot tjänsteman.

Det mesta med den här historien handlar om karma. Så varför postar jag det här? Svaret är enkelt: när de hade fraktat bort henne noterade jag att hennes bil fortfarande stod kvar på parkeringen utanför. Oh ja. Samtalet till bärgningsfirman var de mest tillfredsställande två minuterna i mitt unga liv. Visst, jag kunde ha låtit den stå kvar tills hon kom för att hämta den. Men med tanke på att hon fick vår servitris att gråta?

Ha så kul när du hämtar ut din bil, frun…

Här kan du läsa hela originalinlägget. (på engelska)

Klicka gärna på dela om du tycker att han gjorde rätt!