4-åriga flickan överlevde 12 dagar i vildmarken – hund ledde räddningsteamet till henne

Den sibiriska skogen är så stor att man enkelt kan gå vilse med bara några få steg. Detta var exakt vad som hände med den då fyra år gamla Karina Chikitova.

Hon följde efter sin pappa ut i den sibiriska skogen i Sacha, en delrepublik i Ryssland, något som bland annat The Siberian Times berättat om. Med sig hade hon sin hund Naida.

Men pappan visste inte om att hans dotter följde efter honom och Karina försvann spårlöst.

Trots en stor sökinsats med över hundra människor inblandade hittades inte Karina. Dagarna gick och familjen började tappa hoppet.

De förstod att ett litet barn inte skulle överleva länge i en skog fullt av vilda djur.

Hunden kom tillbaka ensam

Nio dagar efter att Karina och hennes hund Nadia försvunnit kom Nadia hem igen, ensam. Familjen blev förtvivlade och hoppet om att deras fyraåriga lilla dotter fortfarande skulle vara vid livet försvann.

Men tre dagar efter att hunden återvände, hittade räddningsteamet Karinas fotavtryck bredvid Nadias tassavtryck nära en flod.

Bild: Facebook

Hunden ledde sedan räddningsteamet genom de sibiriska skogarna fram till Karina, som vid det laget befann sig i ett kritiskt tillstånd. Hon var då kraftigt undernärd och hade blivit biten av många insekter och mygg.

Bild: Facebook

Karina hittades i nedsjunken grop i gräset, vilket gjorde det omöjligt för sökande helikoptrar att hitta henne. Där gömde hon sig för att hålla värmen Hon överlevde i skogen omgiven av vargar och björnar, genom att äta bär och dricka flodvatten i skogen men också för att hennes hund Nadia hjälpte henne att hålla värmen, enligt The Siberian Times.

Bild: Facebook

Flickan fick mat och vatten och fördes sedan direkt till sjukhus för vård.

Efter att Karina räddats började invånarna i byn kalla henne för ”Mowgli” efter pojken i Djungelboken. Historien om Karina har blivit känd över hela världen och man har låtit sätta upp en staty av Karina och hennes hund Naida vid Yakutsk flygplats i Ryssland.

Den lilla flickan överlevde mirakulöst i den sibiriska vildmarken och hennes hund nosade sig fram till den nödställda flickan.Vilken tur att Karina hittades och vilken tur att hon hade sin trogna hundvän vid sin sida.

Dela gärna vidare denna fina historia till dina vänner!