De gamla brandmännen trotsar ödet och kör rätt in i eldhavet. När de avslöjar varför skrattar jag så jag gråter.

När jag läste den här historien första gången häpnade jag verkligen över det som utspelade sig. Att människor kan vara så modiga (eller dumdristiga?) att de kör rätt in i en eld bara för att rädda några dokument gick verkligen över mitt förstånd. Men sedan insåg jag vad som egentligen stod på och då kunde jag inte låta bli att skratta lite åt det som inträffat. Det här har nog inte hänt på riktigt, utan är en rolig historia som har snurrat runt i några år nu, men den är verkligen riktigt roligt så därför delar jag den nu med er!

En mörk kväll utanför en liten stad bröt plötsligt en brand ut på den lokala återvinningsstationen för kemiskt avfall och innan någon hann blinka hade branden spridit sig i raketfart över hela stationen. Larmet gick ut till alla frivilliga brandstationer i området.

När de ideellt arbetande brandmännen anlände till platsen rusade chefen för återvinningsstationen fram till brandchefen och sa ”Alla våra hemliga dokument finns i kassaskåpet längst in i byggnaden. De måste räddas! Jag kommer att ge 500 000 kronor till den brandstation som lyckas få ut dom oskadda.”

Brandchefen beordrade sina män att steppa upp sina ansträngningar för att släcka branden. Efter två timmars kamp mot eldsvådan ringdes ytterligare en brandstation in och chefen för återvinningsstationen ökade nu sitt bud och erbjöd en miljon till de brandmän som lyckades få ut de hemliga dokumenten.

Då hördes plötsligt kraftiga sirener från långt bort. I horisonten dök stadens egen brandstyrka upp. Stationens personal bestod uteslutande av män som var över 65 år gamla. Till allas stora förvåning blåste den lokala brandstationens brandbil rätt förbi alla andra i hög hastighet och körde rakt in i infernot.

På håll såg de andra brandmännen hur de gamla veteranerna hoppade av brandbilen och bekämpade branden med en kraft ingen sett tidigare. Ganska fort hade de rutinerade herrarna fått kontroll över elden och lyckats rädda de hemliga dokumenten.

Den lyckliga och oerhört tacksamma chefen för återvinningsstationen meddelade att en sådan här heroisk insats förtjänade en ännu större belöning och höjde summan till hela 2 miljoner. Han tackade sedan personligen alla de gamla brandmännen för sitt stora hjältemod.

En reporter från den lokala tv-stationen som lyckats filma hela insatsen rusade fram och frågade en av brandmännen ”Vad ska ni göra för alla pengar?”

”Tja…”, sa den 70-åriga brandchefen, ”det första vi ska göra är att fixa bromsarna på brandbilen.”

Var inte snål nu, klicka på dela om du fick dig ett gott skratt av den här historien!