De hånar maken för att han ”bara” är vaktmästare. Men fruns underbara svar visar att kärleken är starkast.

Jag tycker den här berättelsen är riktigt vågad skriven. Kvinnan som berättar om sin make och deras förhållande är uppriktigt med hur hon själv känner. Det krävs mod för det. Som hon skriver så är det viktigt att inte döma folk. Vare sig det gäller en persons utseende, deras arbete eller hur de pratar. Vi har alla mycket som gömmer sig bakom vår utsida. Så det är viktigt att man ger alla en riktig chans. Annars kanske man missar att träffa sin nya bästa vän eller att lära känna en ny arbetskollega. Alla är värda lika mycket!  

”Hej. Jag är en kirurg och jag arbetar många långa och tuffa timmar. Jag tog examen från ett av de bästa universitetet i landet. Jag vet att det låter som att jag skryter om mig själv – och sanningen är, det gör jag! Jag är stolt över åren jag slet i skolan och att jag klarade av allt hårt arbete.

Men jag älskar min make, och min make arbetar som vaktmästare på ett litet kontor.

Jag träffade min make för ungefär 20 år sedan och blev kär i honom. Han är en varm och fin själ: han behandlar alla som om de tillhörde vår familj. Han hoppade av gymnasiet och tog studenten först efter att vår första dotter föddes. Han arbetar heltid och är aldrig borta från sitt jobb, även om han är sjuk.

För några år sedan hade vi vårt första riktigt stora bråk. Jag sa åt honom att han behöver inte jobba eftersom jag tjänade tillräckligt med pengar för oss båda. Nu när jag ser tillbaka på vad jag sa till honom så inser jag att det var både arrogant och förolämpande – men jag menade det inte på det sättet. Han tycker inte om att arbeta som vaktmästare: han hatar sitt arbete men säger att det är ”ärligt jobb”.

Hur som helst, varje gång någon frågar mig vad min make gör får de ett speciellt ansiktsuttryck, Ett ansiktsuttryck med både besvikelse och förvirring: ”Varför har hon gift sig med en person som sysslar med det där?”

Alla doktorer och kirurger som jag arbetar med är gifta med andra doktorer eller advokater och rika affärsmän. Grattis!

Jag älskar att berätta för dem om min make och hans arbete: jag älskar att berätta om hur han kan skapa saker med sina händer, hur han klarar av att jobba heltid samtidigt som han är en förälder på heltid samtidigt är och ofta gör det ännu bättre än vad jag kan. Jag älskar att berätta att min make älskar att göra det bästa han kan med det han får, även om det kanske inte alltid är det han vill.

Jag älskar honom så mycket. När folk dömer honom – och mig – så brinner det till inom mig. Han förtjänar inte det. Jag antar att jag också skäms lite. Kanske är det därför jag blir så arg.

Jag skäms inte över honom, men jag skäms över att jag kanske får honom att känna att jag skäms för honom.

Han låter det aldrig göra honom upprörd, men jag kan se att han blir ledsen ibland. Han är en av de smartaste personerna jag känner. Universitet och arbeten spelar ingen roll. Vi kan alla lära oss något av honom. Jag älskar dig, älskling!”

Här kan du läsa kvinnans ursprungsinlägg.

Dela gärna den här berättelsen till dina vänner för att visa att alla är värda respekt.