Den gamla damen avslöjar sin hemska hemlighet – då gör han det otänkbara

Av alla fina egenskaper man kan ha tycker jag att vänlighet är den allra viktigaste. Ett oväntat leende, en gest för någon annan, ja allt snällt man gör för någon annan gör mig helt varm i hjärtat. Just därför vill jag dela med mig av den här berättelsen, som jag hittade på nätet. Jag vet inte om den är helt sann, men poängen är så viktig att jag vill sprida den. Hoppas att ni tycker detsamma.

Häromveckan var jag ute och handlade när en äldre kvinna kom fram och frågade om jag kunde ta ned några flaskor dricka högst upp på en hylla åt henne. Jag gjorde det och då berättade hon att hennes man brukade plocka ned flaskorna eftersom han var längre, och att han dessutom brukade bära allt åt henne. När jag frågade var han var någonstans berättade hon att han gick bort för ett par veckor sedan, och då erbjöd jag henne att hjälpa till om hon behövde något mer, handlade klart allting med henne och bar ut kassarna till bilen.

Jag gav henne mitt nummer och berättade att hon kunde slå en pling om hon behövde hjälp med något. Numera åker jag över till hennes hus en gång i veckan och hjälper till med alla möjliga jobb. Eftersom hennes familj bor ute i landet är hon väldigt tacksam för allt jag kan bidra med.

Vänlighet. En av de bästa gåvorna man kan bistå med. Om någon är i behov av hjälp, skicka en hjälpande hand. Vänta inte på ett tack heller. Vänligheten ligger i handlingen, att hjälpa till utan att förvänta sig något tillbaka.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.