Den ledsna 61-åringen väntade förgäves på sina födelsedagsgäster, minuter senare tar han ett oväntat beslut

Allt den äldre mannen ville vara att få fira sin födelsedag tillsammans med familjen. Han ville bara träffa sina barn och barnbarn, äta lite god mat och umgås.

I början av december valde han ut en restaurang i mexikanska Veracruz, dekorerade med serpentiner, partyhattar och beställde tårta.

Sedan satte han sig på en stol och väntade. Och väntade. Och väntade.

Facebook/PattyRodríguez

Tiden gick och kvar satt den 61-årige mannen, Eduviges Villatoro, ensam på sin stol.

Ingen familjemedlem dök upp för att göra honom sällskap – och snart började andra gäster i restaurangen undra vad som stod på.

Till slut reste sig mannen upp. Han harklade sig, bad om övriga restauranggästers uppmärksamhet och tog till orda:

Facebook/PattyRodríguez

”Det är min födelsedag i dag, jag är 61 år gammal och jag har gjort i ordning för fest. Jag har köpt en tårta eftersom jag skulle träffa min familj här för att fira min födelsedag. Jag hoppades att mina barn, barnbarn och min fru skulle komma. Men som ni ser har ingen dykt upp”, sa mannen enligt restauranggästen Patty Rodríguez som delade med sig av händelsen på Facebook.

Med gråten i halsen sa han sedan:

”Det är därför jag nu frågar om någon vill göra mig sällskap för att fira min födelsedag och sjunga ’Ja må han leva’. Jag skulle vara oändligt tacksam”.

Främlingarna på restaurangen tvekade inte en sekund.

Facebook/PattyRodríguez

En efter en reste de sig och gick fram till Eduviges, kramade honom och flyttade samman borden för att ge 61-åringen den fest han förtjänade.

De kände honom inte över huvud taget – men visade värme och medmänsklighet mot en människa som behövde det som mest.

Tack vare främlingarnas oväntade respons tog händelsen snabbt fart på internet. För i sanningens namn var Eduviges Villatoros födelsedagsfirande bara ett experiment – där man ville se hur helt främmande, och ovetande, människor reagerade på att någon satt i sin ensamhet och sörjde.

Experimentet gav ett utfall de aldrig kunnat förvänta sig – och det visade hur fin världen kan vara.

Facebook/PattyRodríguez

För Eduviges var det bara ett experiment, men främlingarnas reaktioner är helt äkta. Det värmer mitt hjärta att få veta att världen fortfarande kan vara en varm plats – och det ger mig nytt hopp om mänskligheten.

Sprid gärna vidare den här fina historien till dina vänner, som en påminnelse om vad som verkligen betyder något här i livet: värme, gemenskap och medmänsklighet.