Dottern smygfotar överviktiga barn och postar på nätet. Men pappans straff lär henne en läxa för livet.

Något av det värsta jag vet är mobbing. Ingen förtjänar att bli utsatt för det, vare sig det handlar om en vuxen person eller ett barn. Mobbing hör inte hemma någonstans. Därför blir jag så arg när jag läser den här berättelsen. Jag förstår verkligen att pappan blir arg och först inte vet vad han ska ta sig till när han får reda på vad det är hans dotter har gjort mot en annan flicka. Jag tycker verkligen att han gjorde rätt och jag hoppas att dottern lär sig en riktig läxa, och att hon i framtiden förstår att världen behöver kärlek, inte hat och hån. För med kärlek mår vi alla lite bättre.    

”Min dotter Helena, är för mig, en av de snällaste människorna jag känner. Hon får bra betyg, har underbara vänner och har fortfarande tid över att vara en bra dotter. Jag har aldrig behövt ge henne utegångsförbud under den tiden hon har gått högstadiet, för hon har aldrig gett mig en orsak att göra så.

Jag är en ensamstående pappa med tre döttrar. Det är tufft, men jag trodde att det gick bra förr oss. Helena är den äldsta av mina döttrar.

För några dagar sedan fick jag ett telefonsamtal från en gråtande mamma som sa att min dotter är med och trakasserar en annan flicka i skolan. Helena och hennes kompisar fotograferade flickan i ”lustiga” ställningar, till exempel att hon böjde sig ner för att plocka upp något och då visade hennes stjärtskåra. Flickan är överviktig och jag tror att många av bilderna hade att göra med hennes storlek att göra.

Mamman berättade att hennes dotter hade skurit sig själv i armarna på morgonen och att hon nu var inlagd på sjukhuset.

Helena var på stranden den dagen och skulle komma hem efter några timmar. Jag var så arg att jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Jag har alltid tänkt på henne som en snäll tjej som har respekt för andra, och det kändes som att jag inte kände henne längre. Av det jag fick höra lät det som att Helena var ledaren bland tjejerna.

Det var några dagar sedan.

Så, i kväll skulle Helena komma hem halv nio på kvällen. Kvart över åtta ringde hon och sa att hon skulle sova över hos en kompis.

Jag svarade: ”Nej, du ska komma hem omedelbart”.

Då svarade hon: ”Nej, jag är redan här. Hej då” och lade på luren. Då bestämde jag mig för att jag skulle hämta hem henne istället för att bråka med henne på telefon.

Jag åkte till hennes väns hus men det var tomt. Jag började ringa vännernas föräldrar och till slut fick jag tag på någons bror som sa att alla tjejer var nere i parken. När jag kom till parken såg jag 30 ungdomar runt en öppen eld. Jag såg Helena stå med en mugg och ett flak öl bredvid sig.

Jag brukar inte bli arg, men nu hade jag fått nog. Jag gick rakt fram till henne och sa till henne att jag skulle inte ställa till med en scen om hon följde med mig till bilen. Hon förvandlades till en annan person. ”Jag är snart över 18! Du kan inte göra såhär mot mig. Du skämmer ut mig!”. Då blixtrade det till inom mig.

Jag är inte helt säker på vad jag sa men det var något i stil med: ”Du borde skämmas! Du har fått en tjej att hamna på sjukhuset på grund av vad du och dina vänner har gjort och nu har du ljugit för mig och du dricker alkohol. Din mamma skulle skämmas över dig, jag vet knappt vem du är längre”.

Jag ställde till med en scen så hon följde med mig till bilen och åkte hem med mig. Nu får hon inte använda sin mobil eller dator eller titta på tv. Jag sa åt henne att hon var tvungen att gå in i Facebook-gruppen där de har postat bilder på olika personer som de ansåg vara ”fula och nördiga”. Jag sa åt henne att hon skulle skriva till alla personer som hon tagit foto på och be om ursäkt för vad hon har gjort.

Efter att hon hade gjort det sa jag till henne att hon har utegångsförbud resten av sommaren. Alla hennes planer är avbokade till jag säger något annat. Hon får använda den vanliga telefonen om hon måste, men bara om jag är med.

Andra saker som jag har sagt åt henne att göra är:

– Någon typ av samhällstjänst (jag undersöker fortfarande möjligheterna till det här)
– När flickan kommer hem från sjukhuset måste Helena åka hem till henne och be om ursäkt till henne och hela hennes familj.
– Jag har tagit bort dörren från hennes rum så det blir inget privatliv för henne ett tag.

Alla saker som hon använder som hon egentligen inte behöver har jag tagit bort. Bland annat alla dyra schampon och krämer har jag bytt ut mot billigare varianter. Jag tog ut allt från hennes sovrum förutom hennes böcker och henne piano. Så jag sa till henne att hon borde försöka läsa lite mer och öva på pianot som hon bad om sp länge men aldrig använt.

Jag sa till henne att hon skulle fundera och sova på saken. Om hon vill bråka med mig om allting så är det upp till henne. Men om hon tar sitt straff så kommer jag tänka på hur länge det kommer pågå.”

Här kan du läsa pappans originalinlägg. (På engelska)

Dela den här berättelsen om du tyckte att pappan har gjort rätt när han konfronterade sin dotter och lärde henne en läxa.