Eleverna förfäras av äckliga uppgiften. Men lärarens förklaring är något alla borde ta till sig.

Jag kommer ihåg när jag var yngre. Då var det ganska svårt för mig att kunna förlåta människor som hade gjort mig illa på ett eller annat sätt. Det kunde växa en bitterhet i mig. Men när jag blev äldre så förstod jag att för att kunna gå vidare så är det bästa man kan göra är att förlåta och släppa. Annars fylls hjärtat med så många negativa känslor att det är svårt att kunna koncentrera sig på alla bra saker man har i livet. Jag vet inte om den här historien stämmer till hundra procent men den prickade rakt in i mitt hjärta. Det är en viktig läxa både för unga och gamla som fler borde förstå. Jag hoppas du också finner inspiration av att läsa den här historien och att du delar den till nära och kära. För vi har nog alla något i våra hjärtan som vi borde släppa och förlåta för att kunna må bättre.

”En lärare bad sina elever att ta med sig tomater i en plastpåse till skolan. På varje tomat skulle eleven skriva namnet på en person som de säger sig hata. På det här sättet skulle antalet tomater bli lika många som antalet personer eleverna hatade.

Efter att de bestämt vilken dag uppgiften skulle starta, tog eleverna med sig tomater till skolan. Vissa hade två stycken, några hade tre, en del hade fem och ett par stycken hade så många som 20 tomater med sig. Helt enligt hur många personer som de sa sig hata. Hatade eleven 5 personer så tog han eller hon med sig 5 tomater osv.

Läraren sa till eleverna att de var tvungna att bära med sig tomaterna var de än gick i två veckor. Efter några dagar började eleverna klaga på att tomaterna började ruttna och lukta. Eleverna som hade ett stort antal tomater klagade på att det var tungt att bära och att lukten började bli för mycket.

Efter en vecka frågade läraren sina elever: ”Hur har det känts de här första sju dagarna?”

Barnen klagade högljutt på den fruktansvärda lukten och att det var tungt att bära med sig. Speciellt de som hade många tomater.

Då svarade läraren: ”Det här är väldigt likt hur det är i ditt hjärta när du inte tycker om vissa människor. Hatet gör att ditt hjärta blir tungt och du bär med dig det här hatet överallt och hela tiden. Om ni inte klarar av lukten från ruttna tomater i en vecka ens, föreställ er då hur ert hjärta mår när ni går omkring med hat varje dag.”

Hjärtat är en vacker trädgård som behöver rensas från ogräs vid jämna mellanrum. Förlåt personerna som har gjort dig illa. Det ger utrymme för att kunna ta in allt fina och vackra som sker i ditt liv.

Må bra istället för att bli bitter”.

Dela gärna den här fina historien så att fler förlåter och låter kärleken ta mest plats i hjärtat.