En ung man ber henne om pengar till 1 liter mjölk. Det hon gör då är perfekt inspiration för oss alla.

Det är många gånger inte helt lätt att vara ung idag. Arbetslösheten är hög bland de yngre och att inte ha något jobb kan lätt sänka självkänslan och bidra till att människor hamnar i utanförskap. Därför kom jag att tänka på den här berättelsen som jag läste på Facebook för ett tag sen, den är vad jag kan förstå hämtad från verkligheten och är skriven av en kvinna som gör något lite speciellt för en kille som tigger om pengar till en liter mjölk. Poängen är det jag gillar bäst här: ingen kan göra allting, men alla kan göra någonting.

En ung man gick fram till mig här om dagen på bensinstationen och frågade om jag kunde betala för en liter mjölk som han höll i handen. Min första tanke var att säga nej, men då jag ändå skulle betala för bensinen tog så tog jag mjölken också och betalade för den.

Utanför väntade hans flickvän med ett paket flingor i handen. Han tackade mig och jag började gå mot min bil. Men något inom mig fick mig att vända om. Jag sa till dem att jag skulle åka och tvätta bilen men om han ville tvätta den i stället skulle han få 200 kronor för besväret.

Han accepterade och vi åkte till den närmsta biltvätten som erbjöd självservice och där tvättade han min bil. Han hade tårar i ögonen när jag betalade honom för jobbet. Han sa till mig att han verkligen uppskattade att jag hade gett honom möjligheten att få vara en man igen inför ögonen på sin flickvän och att få arbeta för sina pengar.

Under hela tiden hade hans flickvän assisterat honom, det kändes som att hon var stolt över honom. Det var uppenbart att de verkligen var kära i varandra. Hon sa till honom vilket bra jobb han gjorde och han kunde bara inte sluta le.

Jag pratade länge med honom och han visade mig en hel hög med papper från alla olika ställen han hade varit på för att försöka få bidrag. Jag tog med dem hem och gav honom nya kläder som han kunde ha på anställningsintervjuer. Jag har inte mycket, men livet handlar om att hjälpa till så gott du kan.

Försök att hjälpa någon redan idag, för i morgon kan det vara du som är i samma situation. Jag gav dem mitt nummer och jag planerar att skjutsa dem till alla de jobbintervjuer de ska på. Det är en underbar dag att vara vid liv oavsett vilken situation du är i. Det finns alltid någon som har det värre. Dela gärna min historia vidare för att inspirera andra att göra en god gärning.

Källa: tickld

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.