Familjen chockas när de ser dotterns ultraljud. Men det hon avslöjar då är något alla borde ta till sig.

Ibland kan jag få en fråga från en nära vän eller från en familjemedlem som är lite väl privat men som jag ändå svarar på. Jag vet ju att personen som undrar vill väl och jag vill inte verka otrevlig. En fråga som ofta kommer upp i min vänskapskrets handlar om barn. Det kan vara väldigt känsligt för det kan ju finnas tusen olika anledningar till varför man inte har valt att skaffa barn eller vill utöka sin familj för tillfället. Jag tycker den här tjejens inlägg verkligen sätter fingret på hur jag eller mina vänner kan känna ibland när man får en privat fråga. Jag misstänker att hennes familj fick en rejäl chock när de först såg ultraljudsbilden. Läs gärna och dela med dig så vi alla kan få en större förståelse för varandra.

”Hej alla!!! Nu när jag har fått er uppmärksamhet med den här ultraljudsbilden som jag hittade på Google så är det här inlägget ett vänligt meddelande till er alla att personers planer och beslut om att skaffa barn inte har med er att göra. DET HAR INGET MED ER ATT GÖRA.

Innan du frågar ett ungt gift par som verkar ha varit tillsammans för evigt när de äntligen ska starta en familj…innan du frågar föräldrar som har ett barn när en lillebror eller lillasyster ska komma…innan du frågar en 30-årig singel om han eller hon planerar att skaffa barn, för att klockan tickar…bara sluta. Snälla sluta.

Du vet inte vem som kämpar mot ofrivillig barnlöshet eller kanske sörjer ett missfall eller vem som har hälsoproblem. Du vet inte vem som har relationsproblem eller är väldigt stressade eller om timingen inte är rätt. Du vet inte vem som håller på att bestämma sig om de ska ha barn eller fler barn. Du vet inte vem som har beslutat att det inte är rätt tid för dem nu, eller kanske aldrig.

Du förstår inte hur något som kan verka vara en oskyldig fråga kan skapa sorg, smärta, stress eller frustration.

Visst, för några personer kanske de här frågorna inte spelar någon roll – men från min egen erfarenhet och från vad mina vänner har berättat – så gör det ofta det.

MIN SLUTSATS: Det spelar ingen roll om du är en person som vill bli en far- eller morförälder, en vän med goda intentioner eller en familjemedlem eller en snokande granne; du har inte med det att göra.

Fråga istället vad någon är glad över just nu. Fråga dem vad det bästa under deras dag var. Om en person vill berätta något så personligt som om de vill ha barn eller inte kommer de att göra det. Om du är nyfiken, så vänta och låt dem berätta när de själva vill, om och när de är redo.”

Här kan du läsa hela Emilys inlägg.

Klicka gärna på dela om du håller med Emily så fler kan läsa hennes viktiga ord.